Haberler

Beytüşşebap'Ta İlk Kadın Derneği Açıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde İlk Kadın Derneği Açıldı. Çok Amaçlı Toplum Merkezi (çatom) Bünyesinde Kurulan Beytüşşebap Kadın Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (bey-kader) Kadınların Sosyal Yaşama Katılmasını ve Kız Çocuklarının Eğitimine Katkı Sunmayı Hedefliyor.

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde ilk kadın derneği açıldı. Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde kurulan Beytüşşebap Kadın Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (BEY-KADER) kadınların sosyal yaşama katılmasını ve kız çocuklarının eğitimine katkı sunmayı hedefliyor.

Beytüşşebap'ta Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), kadınların sosyal hayata katılmasını sağlamak, ve kız çocuklarının eğitim sorunlarını çözmek için kaymakamlığının desteğiyle, Beytüşşebap Kadın Dayanışma ve Kalkındırma Derneği'ni (BEY-KADER) açıldı.Beytüşşebap Kaymakamı Soner Karataşoğlu, "Burada, kadınlarımızın sosyal hayata katılma adına, belki mağduriyetlerini bir çatı altında dile getirme adına çok önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz" dedi.

Beytüşşebap Kadın Dayanışma ve Kalkındırma Derneği, Başkanı Sultan Arğan, kadınların kaderinin eve tıkanmak olmadığını söyledi. Beytüşşebap'taki kadınları kalkındırmaya yönelik birçok amaçlarının olduğunu belirten Arğan, "Bu hedeflerimizin başında eğitim, sağlık, sosyal, kültürel ve birçok yünden kadınlarımızın aktifliğini sağlamak için birçok projemiz var. Şu ana kadar 40 öğelerimiz var ilk başlamamıza rağmen bu kadar sayıya ulaştık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title