Haberler

Beyaz Et Üretiminde Hedef 2 Milyon Ton

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca röportaj Beyaz et üretiminde hedef 2 milyon ton- BESD-BİR Başkanı Koca: - "Bu sene piliç eti üretiminde 2 milyon tonun üzerine çıkacağız" MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, "Bu yıl piliç eti üretiminde 2 milyon tonun üzerine çıkacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca röportaj Beyaz et üretiminde hedef 2 milyon ton- BESD-BİR Başkanı Koca: - "Bu sene piliç eti üretiminde 2 milyon tonun üzerine çıkacağız" MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, "Bu yıl piliç eti üretiminde 2 milyon tonun üzerine çıkacağız" dedi.Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyaz et sektöründe yüzde 5-6 büyüme hedeflendiğini ifade ederek, sektöre sağlanacak desteklerle bunun yüzde 20'lere kadar çıkabileceğini söyledi.Sektör temsilcilerinin bu yıldan umutlu olduğunu anlatan Koca, "Bu sene piliç eti üretiminde 2 milyon tonun üzerine çıkacağız. Hindi ve diğer kanatlı etleriyle beraber 2 milyon 250 bin tona ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.Türkiye'nin, beyaz et üretiminde Avrupa'da birinci, dünyada onuncu sırada yer aldığını ifade eden Koca, Amerika, Çin ve Brezilya'nın bu sektörde başı çeken ülkeler olduğunu kaydetti.Koca, sektörün bir çok sıkıntısının da bulunduğunu belirterek, "Birçok insan ya kasıtlı ya da bilmeden bir şekilde karalama kampanyaları yürütüyor. Bu, tüketiciye yapılan büyük bir yanlış. Tüketiciyi en değerli besininden mahrum etmek isteyenler bunu yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.Dövizdeki yükseliş nedeniyle sektörde maliyetlerin de arttığını anlatan Koca, buna rağmen tüketiciye en ucuz ürünü vermek için mücadele ettiklerini söyledi.Havaların ısınmasıyla piknik sezonunun başladığını, bunun da sektörü canlandıracağını ifade eden Koca, şunları kaydetti: "Sezonun açılmasıyla tüketim ciddi oranda artıyor. Biz de üretimimizi buna göre planlamış oluyoruz. Yaz dönemlerinde kışa göre biraz daha fazla üretim gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Satışlarımız, ramazan ayında biraz hareketli olur. Ramazan ayında ihracatta da biraz hareketlilik yaşanıyor. Ürün sattığımız ülkeler genelde Müslüman ülkeler olduğu için orada da bir hareket olabiliyor. Üretim ve tüketim anlamında planladığımızın çok önünde gidebiliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Sait Koca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title