Haberler

Berberoğlu'nun tutuksuz yargılanmasına karar verildi

"Zimmet" suçlamasıyla tutuklu bulunan eski Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun, yargılanmasına devam edildi.

"Zimmet" suçlamasıyla tutuklu bulunan eski Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun, yargılanmasına devam edildi.

Berberoğlu'nun hazır bulunduğu Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyeti, Berberoğlu'nun tutuksuz yargılanmasına karar verdi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak ve 21 Şubat'ta tutuklanan Berberoğlu, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye oldu.

- "Bize verilen bir görev var, onun tamamlanması lazım"

Berberoğlu, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hiç kimseye herhangi bir kırgınlık veya kininin olmadığını bildirdi.

Gazetecilerin, Bozüyük Belediye Başkanlığı için gelecek seçimlerde aday olup olmayacağı sorusunu Berberoğlu, şöyle yanıtladı:

"Siyasi olarak bir şeyi bırakmak çok zor. Bize verilen bir görev var, onun tamamlanması lazım. Ailemle birlikte bunları düşüneceğiz, tartışacağız ve bir aya kadar kararımı vereceğim. Şu anda bir şey söylersem, sizleri de yanıltmış olurum. Bir çıkalım, 'Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler' diyor, İbrahim Hakkı Hazretleri. Biz de diyoruz ki, 'Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler'. Hiçbir arkadaşımın buralara gelmesini, böyle bir olay yaşamasını istemem."

Berberoğlu'nun avukatı Şenol Özel ise iddia edilen 200 bin liralık zimmet miktarının, 150 bin lira olduğunun ispat edilmesiyle, söz konusu miktarın ödendiğini ve "İddia edilen zimmet miktarının karşılanması, delillerin toplanması ve suçun vasfının değişme ihtimali" gerekçeleriyle Berberoğlu'nun, çıkarıldığı mahkemece tahliye edildiğini kaydetti.

Yakınları ve ailesi tarafından karşılanan Berberoğlu, açıklamaların ardından cezaevinden ayrıldı.

Duruşma, 11 Aralık'a ertelendi.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Ahmet Berberoğlu Bilecik Bozüyük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title