Haberler

Batman Cezaevinde Kürtçe Açılımı

Mahkumlar Kürtçe Şarkılarla Halay Çekti, Başsavcı Misket Oynadı.

Batman M Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülere yönelik sosyal ve mesleki kurslarının açılış programında mahkumlar Kürtçe şarkılarla halay çekerken, Başsavcı Mustafa Peker ile Savcı Ercan Avcı da, misket oynadı.

Batman Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlüler için sosyal ve mesleki kursların açılış töreninde ilk kez Kürtçe şarkılar çalındı. Törene Vali Ahmet Turhan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, Başsavcı Mustafa Peker, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim ve adli suçtan tutuklu bulunan mahkumlar katıldı. Cezaevindeki müzikli açılış töreninde Kürtçe parçalar eşliğinde tutuklular halay çekerken, Başsavcı Mustafa Peker ile Savcı Ercan Avcı, misket oynadı. Oyunları izleyen protokol üyeleri ise savcıların misket oynayışını alkışladı.

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında mahkumlara meslek öğreteceklerini belirten Başsavcı Mustafa Peker, "Eskiden cezaevlerinde isyanlar çıkardı. Olaylarla anılırdı. Son 15 yılda ise, sosyal ve mesleki aktiviteler ön plana çıktı. Dışarıya çıkan bir tutuklu bir tutuklu bir daha geri dönmemesi için meslek öğretiyoruz. Afla salıverilen tutuklular yeniden geri dönmektedirler. Bunun için SODES kapmasında adli suç işleyen yaklaşık 150 tutuklu meslek öğrenecek" dedi.

Vali Ahmet Turhan, "İnsanlara iş imkanı ve meslek sahibi yapmak lazım ki cezaevindeki sayılar azalsın. Tutukluların meslek sahibi olması çok önemlidir" dedi. Bu arada tutuklular için cezaevinde bilgisayar sınıfı oluşturuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title