Haberler

Başbakan Erdoğan: Genelkurmay'a Takoz Koymayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terörle Mücadele Konusunda Gereken Tüm Adımların Atılacağını Belirterek, 'Genelkurmay'a Takoz Koymayız' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda gereken tüm adımların atılacağını belirterek, "Genelkurmay'a takoz koymayız" dedi.

Başbakan Erdoğan, CNN Türk televizyonunda yayınlanan ve gazeteci Ahmet Hakan'ın sunduğu Liderler Zirvesi programında Hürriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Sabah Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Zaman Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Milliyet Gazetesi yazarı Taha Akyol'un sorularını yanıtladı.

Erdoğan, terörle mücadelede konusunda Irak'taki koalisyon güçleri ve ABD ile yoğun bir diplomatik süreç içinde bulduklarını söyledi. Diplomatik girişimler çerçevesinde Talabani ile görüşebileceğini kaydeden Erdoğan, Barzani için "Kabile reisleriyle görüşmem" açıklamasını tekrarladı. Erdoğan, Başbakan olarak kendisinin değil ama Türkiye'den başka birinin Barzaniyle görüşebileceğini ifade etti.

Erdoğan, terörle mücadele konusunda Genelkurmay ile işbirliği içinde olduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Türk silahlı kuvvetlerimiz elinden gelen bütün imkanlarla orada çalışmalarını sürdürüyor. Bizden onlara yönelik olarak herhangi bir engel, bir takoz koyma, böyle bir şey kesinlikle olamaz, mümkün değil. Dışardan maalesef hükümetimizle ordumuz arasına bazıları bir fesat fitne sokmanın gayreti içindeler. Halbuki böyle bir zamanda böyle bir dönemde böyle bir gayretin içersine girmek yanlış. Yani muhalefetin başka tabi yaptığı yada yapacağı iş yok. Sürekli olarak bu konuşuluyor."

Terörle mücadelede, gerekirse Meclis'in olağanüstü toplantıya da çağrılabileceğini söyleyen Erdoğan, "Yeter ki biz o noktaya gelelim" dedi.

Terörle mücadelenin herkesin sorumluluğu olduğuna işaret eden Erdoğan, "Ben ne kadar sorumluysam Baykal da o kadar sorumlu, Ağar da o kadar sorumlu, diğerleri de" diye konuştu. Erdoğan, terörle mücadele konusunda diğer siyasi parti yöneticileri ve medya temsilcileriyle de bir platform etrafında bir araya gelmeyi planladıklarını açıkladı. Erdoğan, bu görüşmenin çağrısını Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte yapabileceklerini kaydetti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title