Haberler

Son dakika haber... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'da toplu açılış töreninde konuştu: (4)

Güncelleme:

Son dakika habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstiyorlar ki ekonomide beklenmedik bir dalgalanma mı yaşandı, herkes işinden ve aşından olsun, isyan başlasın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstiyorlar ki ekonomide beklenmedik bir dalgalanma mı yaşandı, herkes işinden ve aşından olsun, isyan başlasın. Bütün onlarla mücadele ede ede, bu habis zihniyetle çarpışa çarpışa ülkemizi bugünlere getirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aktekke Meydanı'nda düzenlenen, "Karaman- Konya Hızlı Tren Hattı, TOKİ 736 Konut, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katıldı.

Burada halka hitap eden Erdoğan, bugün açılışı yapılan hızlı tren projesiyle Karaman'ın, Konya'nın yanı sıra Ankara, İstanbul, Eskişehir ağlarıyla da buluştuğunu, aynı zamanda şehrin, yapımı süren Sivas, Niğde-Ulukışla, Adana, Gaziantep ve diğer hızlı tren projelerinin tamamlanmasıyla bu hat üzerinden ülkenin dört bir yanına hızlı trenle bağlanmış olacağını söyledi.

Tarım ve ormancılıkta Karaman'a 8 baraj, 8 gölet, 10 sulama tesisi, 9 hidroelektrik santral ve bir yeraltı depolaması inşa ettiklerini belirten Erdoğan, Sarıveliler Arkbendi Barajı ile 1300 dekar araziye, Başyayla Üzümlü Göleti ve Yılangömü Göleti ile de 1730 dekar araziye bereket getirdiklerini anlattı.

"Karamanlı çiftçi kardeşlerime bugüne kadar 1,2 milyar liralık tarımsal destek ödemesi yaptık"

Erdoğan, Karaman'da bugüne kadar sulamaya açtıkları alanın 122 bin dekarı bulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İnşaat safhasında yer alan 7 sulama tesisi ile Karaman'da 13 bin dekar araziyi daha suyla buluşturuyoruz. Şehrimize memba kalitesinde içme suyu getirdik. Karamanlı çiftçi kardeşlerime bugüne kadar 1,2 milyar liralık tarımsal destek ödemesi yaptık. Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesini kurduk. Vereceğimiz kredi desteğiyle bu yıl sonu itibarıyla Karaman Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Projesi tamamlanarak sanayicilerimizin hizmetine sunulacak. Enerjide Karaman, Ermenek, Kazımkarabekir'i doğal gaza kavuşturduk. İnşallah önümüzdeki dönemde Karaman'ı çok daha büyük hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceğiz."

Ülkeye kazandırdıkları her eserin, yaptıkları her yatırımın, sonuçlandırdıkları her projenin, elde ettikleri her başarının birilerini rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, "Her ilimize üniversite açıyoruz, okullar yapıyoruz, evlatlarımızı istismar edemedikleri için üzülüyorlar. Her şehrimizi hastanelerle, sağlık tesisleriyle donatıyoruz. Milletimizin sağlığıyla ilgili hassasiyetlerini istismar edemedikleri için çıldırıyorlar. Ülkemizin dört bir köşesini bölünmüş yollarla, otoyollarla, köprülerle, tünellerle, havalimanlarıyla, tren hatlarıyla birbirine bağlıyoruz. Felaket tellallığı yapamadıkları için kıvranıyorlar." diye konuştu.

"Ülkemizi dünyada hak ettiği yere, milletimizi hak ettiği refaha kavuşturacağız"

Milyonlarca vatandaşa çalışacak iş, geleceğine güvenle bakabileceği imkan sağladıklarını ifade eden Erdoğan, "Sadece 2021'de 2 milyon işsize iş temin ettik." dedi.

Sapkın ideolojilerine malzeme bulamayan söz konusu çevrelerin kahrolduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Terörün kökünü kazıdık mı? Gabar'da kazıdık mı? Tendürek'te kazıdık mı? Cudi'de kazıdık mı? Bestler Deresi'nde kazıdık mı? Artık o sokaklara çıkılmayan, Güneydoğu'da, Doğu'da huzur var. İstiyorlar ki darbe girişimi mi oldu, başarıya ulaşsın ve ülkede demokrasi ortadan kalksın. Ey Bay Kemal sen tankların arasından kaçıp gidebilirsin? Biz ise milletimizle buluşuyoruz. Biz milletimizle beraber olduk 15 Temmuz'da ve bugün de beraberiz işte Karaman'da olduğu gibi yarın da beraberiz. İstiyorlar ki terör örgütleri üzerimize mi saldırıyor, her taraf ateşe ve kana bulansın, milletin huzuru kaçsın. İstiyorlar ki salgın hastalık mı baş gösterdi, insanlar sokaklarda kıvranarak feryat etsin, halkın sabrı taşsın. İstiyorlar ki ekonomide beklenmedik bir dalgalanma mı yaşandı, herkes işinden ve aşından olsun, isyan başlasın. İstiyorlar ki uluslararası alanda ülkemize karşı bir cephe açıldı, Türkiye ablukaya alınsın, müdahaleye açık hale gelsin. Biz işte buradayız. Bütün onlarla mücadele ede ede, bu habis zihniyetle çarpışa çarpışa ülkemizi bugünlere getirdik. Allah'ın izniyle bugün yaşadığımız sıkıntıları da en kısa sürede aşarak ülkemizi dünyada hak ettiği yere, milletimizi hak ettiği refaha kavuşturacağız."

Notlar

Törene, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti genel başkan yardımcıları Ömer Çelik, Erkan Kandemir, Leyla Şahin Usta, Vedat Demiröz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ile AK Parti'nin Konya ve Karaman milletvekilleri de katıldı.

Bakan Karaismailoğlu, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tren maketi ve köstekli saat hediye etti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Adil Karaismailoğlu Karaman Konya Güncel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title