Haberler

Bahar Döneminde devam ediyor

Güncelleme:

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) Çocuk Eğitimi Programları bahar döneminde SSM Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu ile elektronik atıklar konularından yola çıkarak hazırlanan hafta sonu atölyeleriyle devam ediyor.

7-8 ve 9-12 yaş arası çocuklara yönelik çalışmalarda, eğlenceli deneyimlerle öğrenme sürecinin desteklenmesi amaçlanıyor.

7-8 yaş grubu çocuklara yönelik düzenlenen "El Yazması Kitap Atölyesi"nde katılımcılar SSM Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu'nda yer alan farklı alfabe ve yazı sanatları örneklerini inceleyecek, ardından isli mürekkep ve kamış kalemlerle kendi hat çalışmalarını gerçekleştirecekler. Atölye kapsamında örüntü, simetri, ciltleme, kapak süsleme gibi hat sanatı tekniklerinin de öğretileceği çocuklar, uygulama çalışmalarıyla bu bilgilerini pekiştirecekler.

Hat sanatının bir parçası olan "yazı resim" tarzından yola çıkarak hazırlanan "Hat Sanatıyla Stop Motion Animasyon Atölyesi"nde 9-12 yaş grubu katılımcılar, harfleri kullanarak kuş, gemi, balık, kaplan motifleri yapacaklar. Sonraki aşamada ise kendi yazdıkları senaryolar doğrultusunda, stop motion animasyon tekniğiyle bu motifleri hareketlendirecekleri filmler çekecekler.

"Elektronik Heykeller" atölyesi ise 7-8 yaş grubundan çocuklara yönelik olarak düzenleniyor. Sanat tarihinde heykel formları hakkında bilgi edinecek çocuklar, elektronik atıklardan heykel çalışmaları yapacak ve böylece heykel sanatının geleceği üzerine düşünme imkânı bulabilecekler.

"Atıktan Çözüme" atölyesinde 7-8 yaş grubu çocuklar, inovatif çözümler geliştiren birer uzman olduklarını hayal edecekler ve insanların hayatını kolaylaştıracak, okul ortamına katkıda bulunacak tasarımlar yapmak için çalışacaklar.

9-12 yaş grubu çocuklara yönelik "Elektronik Atıklar Canlanıyor – Stop Motion Animasyon Atölyesi"nde de katılımcılar elektronik malzemeler kullanarak tasarladıkları karakterleri hayata geçirecek ve sonrasında bu karakterleri kullanacakları stop motion animasyon filmler çekecekler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title