Haberler

Babacan'dan Şehit Kuzeni İçin Duygusal Mesaj

Devletin Zirvesi, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Şehit Olan Kuzeni Jandarma Er Erkut Babacan'ın Cenazesinde Buluştu. Ali Babacan Acılı Haberi Amerika'da iken Aldı.

Bitlis'in Çeltikli Jandarma Karakolu'nda PKK'lılarca şehit edilen Jandarma Er Erkut Babacan'ın Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ankara'da toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın kuzeni olan Erkut Babacan'ın cenaze törenine katıldı. Gül'ün Cumhurbaşkanı olduktan sonra katıldığı ilk şehit cenazesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner de hazır bulundu. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'a iade-i ziyaret için Ankara'da bulunan 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da cenaze törenine katıldı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Hükümet'i temsilen cenazede bulunurken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da törene çelenk gönderdi.

Amerika'da bulunan Dışişleri Bakanı Babacan ise, bir mesaj yayınladı. Babacan mesajında şunları kaydetti:

'Görevle yurt dışına seyahat etmekte olduğum sırada, ABD'ye varışımda bilgime gelen son terör saldırısında, vatani görevini ifa etmekte olan Jandarma Er Erkut Babacan'ın şehit düştüğünü öğrenmek hepimiz için derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. Tesellimiz biricik evladımızın, şehit düşen her vatan evladı gibi, vatanının, Türk halkının huzuru ve güvenliğini savunurken rahmete kavuşmuş olmasıdır.'

Babacan ayrıca cenazeye bir de çelenk gönderdi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title