Haberler

Baba-oğul Kaymazlar Davasında Sanık Polislere Beraat

Mardin'in Kızıltepe İlçesinde 21 Kasım 2004'te Düzenlenen Polis Operasyonunda 12 Yaşındaki Uğur Kaymaz ile 30 Yaşındaki Babası Ahmet Kaymaz'ı Öldürdükleri İddiasıyla Yargılanan 4 Polis Memuru Beraat Etti.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen operasyonda baba-oğul Kaymaz'ları öldürdükleri iddiasıyla yargılanan polisler beraat etti.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 21 Kasım 2004 tarihinde düzenlenen polis operasyonunda 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile babası 30 yaşındaki Ahmet Kaymaz'ın öldürülmesiyle ilgili davanın bugünkü duruşmasında sanık polisler Salih Ayaz, Mehmet Karaca, Yaşafettin Açıkgöz ve Seydi Ahmet Döngel, hazır bulundu. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı beraat talebinde bulundu. Verilen aranın ardından mahkeme 4 sanığın beraatine karar verdi.

Baba ve oğlun öldürülmesinden sonra operasyonu yürüten dört polis memuru hakkında dava açıldı, ayrıca idari soruşturma başlatıldı ve polislere görevden el çektirildi. Mardin Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı fezlekede, davada sanık polislerin "meşru müdafaanın aşılması suretiyle faili belli olmayacak şekilde adam öldürmekten" 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası istedi. Ayrıca anne Makbule Kaymaz hakkında da yasadışı örgüt üyesi ve yöneticisi olduğu gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis istendi.

Savcılığın talebi üzerine olaydan hemen sonra mahkeme kararıyla soruşturmaya gizlilik kaydı konuldu. Dava daha sonra güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'de görülmeye başlandı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title