Haberler

Aliyev müjdeyi verdi: İşgal altındaki Madagiz'e Azerbaycan bayrağını diktik

Güncelleme:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgal altındaki Madagiz yerleşim birimine Azerbaycan bayrağı dikildiğini açıkladı. Madagiz'in eski adı Sugovuşan olarak değiştiğini söyleyen Aliyev 7 köyün daha geri alındığını da duyurdu. Müjde sonrasında Bakü sokaklarına dökülen halk, kutlama yaptı.

Aliyev, Twitter hesabından "Madagiz'de Azerbaycan bayrağı dikildi. Madagiz bizimdir. Karabağ Azerbaycan'dır." paylaşımında bulundu. Azerbaycan ordusunun, ülke topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonda dün Ağdere ilinin Madagiz kasabası çevresindeki stratejik tepelerde kontrol sağlanmıştı.

KUTLAMA YAPTILAR

Cumhurbaşkanı Aliyev'in Magadiz'in yanı sıra "Bugün Azerbaycan ordusu, Tatar ilçesinin Talış köyünü, Cebrayil ilçesine bağlı Mehdili, Çakırlı, Aşağı Maralyan, Şaybey ve Gujag köylerini, Fuzuli ilçesine bağlı Aşağı Abdurrahmanlı köyünü kurtarmıştır" ifadelerini kullanması sonrasında halk, başkent Bakü'de camlara ve sokaklara çıkarak kutlama yaptı.

ERMENİSTAN'IN ZARARI BÜYÜK

Azerbaycan ordusu 27 Eylül - 2 Ekim tarihlerinde Ermenistan'ın 230 tank ve zırhlı aracını, 250 top ve füze sistemini, 38 hava savunma sistemini, 10 komuta yönetim ve gözlem mıntıkasını, 7 mühimmat deposunu, 130'dan fazla askeri kamyon ve aracını, bir S-300 sistemini imha etti.

Kaynak: AA / Güncel

İlham Aliyev Azerbaycan Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

tÜRKİYENİN AZARBEYCAN AYELETİ:

ARTIK TÜRKİYE İLE BİRLEŞME ZAMANI

18
7
yanıtYanıtla
Kardeş Ülke Azerbaycan:

Sizin Allahınıza kurban olurum bee karabağ tamamı bizim olacak inşALLAH.

17
4
yanıtYanıtla
ilk kez duyanlar ? yerli iha:

Başbakan Justin Trudeau Cuma günü yaptığı açıklamada, Kanada''nın Ermenistan ile savaşan Azeri güçlerinin başlangıçta Türkiye''ye ihraç edilen Kanada insansız hava aracı teknolojisini kullandığı iddialarını araştırdığını söyledi.

3
16
yanıtYanıtla
koyunlar yerli araç değil:

düğmeye basıp kapatırlarsa fenerbağça yandi

yanıt1
yanıt2
intikam ile beslenenler:

Ne olmuş söylediyse? yazdığın gibi oldu diyelim senin amacın ne? ne demeye çalışıyorsun? sende Ermeni vatandaşın yada yandaşısın sanırım kuyruk acınız çok büyük mahvoldunuz ne yazar ne karalama yapar söylerseniz normal ve dünyada Ermeniler kadar kinci sinsi nefret dolu intikamcı saldırgan başka bir millet yoktur

yanıt6
yanıt4
Onur:

Bu azerbaycanin yaptıklarına yorumlarda disklike atanlar kesin ya ermeni yada vatan haini bir sekilde zorlarına giden birşeyler var ama catlamaya devam edin oğuz türkü gardaşlar vurmaya devam ediyor

8
0
yanıtYanıtla
haydi:

YA ALLAH

7
0
yanıtYanıtla
İsfendiyar:

Allahu akbaru - daha da iyisini görürüz inşallah

6
1
yanıtYanıtla
D:

DURMAK YOK YOLA DEVAM ERMENİ, İSRAİL, , BU İKİ DEVLET YOK OLUR İSE DUNYA DÜZELİR.

3
0
yanıtYanıtla
büyük azerbaycan:

aslan gardaş yürü be sizi kim tutar

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title