Haberler

Ayvalık Belediyesi'nde Naylon Poşet Yerine Kese Kağıdı

Ayvalık Belediyesi, ilçedeki işletmeleri teşvik etmek amacıyla kendi birimlerinde naylon poşet yerine kese kağıdı kullanmaya başladı.

Ayvalık Belediyesi, ilçedeki işletmeleri teşvik etmek amacıyla kendi birimlerinde naylon poşet yerine kese kağıdı kullanmaya başladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, naylon poşetlerin insan ve çevre sağlığı açısından olumsuz etkilerinin çok uzun yıllar sürdüğünü, bu şekilde kullanıma devam edildiği takdirde etkilerinin silinmesinin de çok zor olduğunu söyledi.

Belediye olarak başlattıkları uygulama ile bu kirliliğin az da olsa önüne geçmek istediklerini belirten Başkan Gençer, şöyle konuştu:

"Eskiden olduğu gibi kese kağıdı kullanımını teşvik etmek istiyoruz. Ayvalık halkının hassasiyetine güvenerek böyle bir çalışma başlattık. Vatandaşlarımızın da bu önemli konuya gerekli özenle yaklaşacakları umuduyla hazırlattığımız kese kağıtlarını işletmelerimizde kullanmaya başladık. Bu kese kağıdının 10 kuruş gibi bir maliyeti var. Ama baktığınızda kullanıldıktan sonra çöpe atılacak olan kese kağıdının doğaya çok büyük bir faydası var. Bugün bir poşet denize atıldığı zaman, birçok deniz canlısı o poşeti yiyecek sanarak yiyor ve ölüyor."

Belediyenin işletmesinden alışveriş yapan Hasan Şakar, bu uygulamanın son derece yararlı olduğuna dikkat çekerek, "Tüm vatandaşlara her türlü alışverişlerinde kese kağıdı kullanmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Rahmi Gençer Ayvalık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title