Haberler

Ayvacık'lı Üreticiler Gaziantep'e Çıkartma Yaptı

Çanakkale’nin Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin önderliğinde Mart ayında başlanan Antepfıstığı Projesi kapsamında köy muhtarları ve belediye yetkilileri Gaziantep’te bulunan Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

Çanakkale'nin Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin önderliğinde Mart ayında başlanan Antepfıstığı Projesi kapsamında köy muhtarları ve belediye yetkilileri Gaziantep'te bulunan Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

Antep fıstığının Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki yetiştiriciliği ve hastalık ve zararlılar ile mücadele konusunda bilgi alındı. Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Nevzat Arslan tarafından gelen konuklara istasyon hakkında bilgi verdi. Buruda yapılan araştırmalarla ilgili olarak ta mini bir brifing verdi. Daha sonra buradan başkan ve beraberindeki heyet Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğündeki Antepfıstığı bahçelerini gezerek Antepfıstığı yetiştiriciliğini yerinde uygulamalı olarak gördü. Aynı zamanda fidanlarının üretiminin yapıldığı seralar gezilerek Antepfıstığının tohumundan aşılı fidana gelinceye kadarki süreç üretim seralarında üreticilere tek tek anlatıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ünal Şahin Çanakkale Ayvacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title