Haberler

Atatürk Meydanı'nda Organ Bağışı Standı Açıldı

Güncelleme:

İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinliklerinde Giresun Atatürk Meydanı'nda (Atapark), organ bağışı standı açtı. 3 Eylül'de açılan stant, 5 Eylül'e kadar açık tutulacak.

Halk Sağlığı Haftası etkinliklerinin başladığı 3 Eylül'de (dün) organ bağışı standını ziyaret eden Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, organ bağışında bulunmanın insani bir görev olduğunu, her vatandaşın birgün organ nakline ihtiyaç duyabileceğini belirttiler.

Standa yapılan ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür organ bağışında bulunurken, Vali Yardımcısı ile Belediye Başkan Yardımcısı da bağış konusunda bilgi aldılar.

Atatürk Meydanı'nda (Atapark) üç gün sürecek olan Halk Sağlığı Haftası açılış törenine katılan davetliler ile vatandaşların da ilgi gösterdiği organ bağışı standını ziyaret edenlere bilgi verildi, broşür dağıtıldı ve talep isteyenlerden de organ bağışı alındı.

Organ bağışı ile bizzat ilgilenen İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir de stantta yaptığı açıklamada, Giresun İl Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışına büyük önem verdiklerini, bağış konusunda Türkiye ortalamasının üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Organ bağışı konusunda birinci amaçlarının vatandaşı bilgilendirmek ve bilgi sahibi vatandaşlardan talepte bulunmak olduğunu da ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, standı ziyaret eden Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür ve tüm davetlilere teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürlüğünce açılan 'organ bağışı' standında, Sağlığın Geliştirilmesi Biriminden Birim Sorumlusu Hüseyin Bıçakçı, Fatma Yüzgüleç ve İlknur Kara görev yaparken, 3-5 Eylül tarihlerinde açık kalacak olan stant saat 15.00'de açılıp saat 18.30'da kapatılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Bekir Ergök Giresun Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title