Haberler

Ankara: Devlet Tiyatroları'ndan Aynı Günde 4 Oyuna Prömiyer

Devlet Tiyatroları'nın Belirlenen Ekim 2006 Programına Göre, 'Yedi Köyün Yargıcı'na İzmir Devlet Tiyatrosu'nda, 'Ocak'a Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda, 'Resimli Osmanlı Tarihi'ne Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda ve 'Azizname 95'e Van Devlet Tiyatrosu'nda Prömiyer Yapılacak.

Devlet Tiyatroları'nın belirlenen Ekim 2006 programına göre, 'Yedi Köyün Yargıcı'na İzmir Devlet Tiyatrosu'nda, 'Ocak'a Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda, 'Resimli Osmanlı Tarihi'ne Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda ve 'Azizname 95'e Van Devlet Tiyatrosu'nda prömiyer yapılacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ekim 2006 programına göre belirlenen 4 oyuna 4 farklı ilde prömiyer yapılacak. Sönmez Atasoy'un yazdığı, Özer Tunca'nın yönettiği İzmir Devlet Tiyatrosu çocuk oyunu 'Yedi Köyün Yargıcı'nın dekor ve kostümü Günnur Orhon'a, ışığı Kemal Görgün'e, dans düzeni Tarkan Erkan'a ait, müziği ise anonim. Oyunda, Ceyda Çınar, Özben Deneç, Ahu Gül Ürük, Yeliz Erülgen, ilknur Güneş, Ayten Ayrancı rol alıyor. Herkesi kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının, kendi kurduğu tuzaklara düşmesinin komik ve eğlenceli bir dille anlatıldığı oyun, Konak Sahnesi'nde izlenilebilecek.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Ensar Kılıç'ın yönettiği Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak olan Trabzon Devlet Tiyatrosu yapımı 'Ocak'ın dekoru Sertel Çetiner'e, kostümü Özge Şenol'a, ışığı Burhanettin Yazara'a ait. Devlek Güven, Fatih Dokgöz, Duygu Dokgöz, Birkan Görgün, Ufuk Şener, Ozan Karaahmet, Aslı Artuk rol aldığı oyunda 4 çocuk, anne, baba ve büyükanneden oluşan bir emekçi yokluğun, yoksulluğun baskısının yol açtığı çatışmalar sergileniyor.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Özdemir Nutku'nun yönettiği Erzurum Devlet Tiyatrosu oyunu 'Resimli Osmanlı Tarihi'nin dekoru Murat Gülmez'e, kostümü Yıldız İpekoğlu'na, ışığı Duran Güngör'e, müziği Cem İdiz'e dansları Meltem Yorulmaz'a ait. Dünün olayları ile bugüne ışık tutan, derinliği olan bir komedyanın ele alındığı oyunda, Burak Altay, Gökhan Kocaoğlu, T. Kutay Sungar, Zeynep Nutku, Mehmet Yıldız, Kuvvet Yurdakul, A. Burak Bacınoğlu, İrfan Kılınç, Ergin Özdemir, Bahar Başar rol alıyor.

Aziz Nesin'in yazdığı, Yücel Erten'in sahneye uyarladığı, Hüseyin Avni Danyal'ın yönettiği Kültür Merkezi Sahnesi'nde sergilenecek olan Van Devlet Tiyatrosu yapımı 'Azizname 95'in dekoru Suar Şeylan'a kostümü Esra Selah'a, ışığı Seyhun Ayaş'a, müziği Turgay Erdener'e, koreograf Salima Sökmen'e, koropetitörlüğü Tunay Uzunere, orkestra çalıştırıcılığı Orhan Doğan'a ait. Oyunda, Uğur Çavuşoğlu, Hüseyin Baylan, Kamil Korunan, Özlem Başkaya, Mustafa Şen, Özlem Gür, Esat Tanrıverdi, Özgür Öztürk rol alıyor. İlk bölümünde belgesellik savı taşımadan eserlerinden yola çıkılarak Aziz Nesin'in yaşamından örnekler sunulan oyunun ikinci bölümünde, Aziz Nesin'in memleketin ve dünyanın haline ilişkin gözlemleri olağan dışı iktidarlardan olağan darbe girişimlerine kadar bir ülkenin geçmişi düşündürücü bir üslupla anlatılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title