Haberler

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Karadeniz Emekliye Ayrıldı

Kamuoyunda Çok Önemli Davalara Bakan ve Uzun Yıllar Devlet Güvenlik Mahkemesi (Dgm) Başkanlığı, Dgm'ler Kapatıldıktan Sonra da Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı Görevini Yürüten Mehmet Orhan Karadeniz Yaş Haddinden Emekliye Ayrıldı.

Kamuoyunda çok önemli davalara bakan ve uzun yıllar Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başkanlığı, DGM'ler kapatıldıktan sonra da Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Orhan Karadeniz yaş haddinden emekliye ayrıldı.

Bugün yanı zamanda doğumgünü olan ve 65. yaşını dolduran Karadeniz'e Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi çalışanları, sürpriz doğum günü kutlaması düzenledi. Mahkeme çalışanlarının bu jesti karşısında duygulanan Karadeniz, ''Uzun yıllardır birlikte çalıştık. Hepinizin, benim için ayrı bir yeri var ve bundan sonra da olacak'' dedi. Karadeniz akşam saatlerinde ise Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde birlikte görev yaptığı savcı ve hakimler başta olmak üzere mahkeme çalışanları tarafından alkışlarla uğurlandı.

Yıllardır görev yaptığı mahkemenin merdivenlerinde çalışma arkadaşları ile tek tek tokalaşan Karadeniz, arabasına binerken el salladı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, meslek yaşamı boyunca çok önemli davalara baktı. DEP Davası, Sivas olayları, Danıştay saldırısı, Atabeyler Operasyonu Davası, eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı ve DTP Diyarbakır Milletvekili olan Akın Birdal'a saldırı, Aczmendilerin yargılanması, Uğur Mumcu cinayeti, HADEP'in olaylı kongresi, eski Çankırı Valisi Ayhan Çevik'e bombalı saldırı, Neşter Operasyonu gibi kamuouyunda büyük yankı uyandıran davalara başkanlık yapan Karadeniz, kapatılan Refah Partisi'nin (RP) son Genel Başkanı Necmettin Erbakan, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ahmet Tekdal, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan, İbrahim Halil Çelik'in yargılandığı birçok siyasi davada da mahkeme başkanlığı yapmıştı.

(EDA-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title