Haberler

Anayasa Değişikliği Paketi Görüşülüyor

TBMM Anayasa Komisyonunda, AK Parti Tarafından Hazırlanan ve Anavatan'lı Bazı Milletvekillerinin de İmza Koyduğu, Anayasa Değişiklik Teklifinin Tümü Üzerindeki Görüşmelere Başlandı.

TBMM Anayasa Komisyonunda, AK Parti tarafından hazırlanan ve ANAVATAN'lı bazı milletvekillerinin de imza koyduğu, ''Seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını, cumhurbaşkanının 5 artı 5 sistemi ve halkoyuyla seçilmesini'' içeren Anayasa değişiklik teklifinin tümü üzerindeki görüşmelere başlandı.

Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, toplantıyı açarken, Turgut Özal döneminden beri cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi önerisinin bulunduğunu söyledi.

Değişiklik teklifi hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, genel seçimlerden sonra, yapılan değişikliğe paralel olarak parlamenter sisteminin yapısını güçlendirmek için ikinci bir anayasa değişiklik paketinin düşünülebileceğini söyledi.

AK Parti'li Ergin, Meclisin toplantı yeter sayısına ilişkin ''itilafları'' ortadan kaldırmak için düzenleme yaptıklarını da belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Oya Araslı, sistem değişikliği tartışmalarını da içeren bir anayasa değişikliği teklifini incelemek için milletvekillerine 48 saat bile süre verilmediğini ifade ederek, bu durumu eleştirdi.

Araslı, muhalefete, ''Gelin bir süs gibi komisyonu şenlendirin'' denildiğini savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title