Haberler

Almanya Parlamentosu Savunma Komisyonu Meclis'te

Almanya Federal Cumhuriyeti Parlamentosu Savunma Komisyonu Başkanı Ulrike Merten ve Beraberindeki Heyet, TBMM Dışişleri Komisyonu ile AB Uyum Komisyonu'nu Ziyaret Etti.

Almanya Federal Cumhuriyeti Parlamentosu Savunma Komisyonu Başkanı Ulrike Merten ve beraberindeki heyet, TBMM Dışişleri Komisyonu ile AB Uyum Komisyonu'nu ziyaret etti.

Heyet Meclis'te önce Dışişleri Komisyon Başkanı Murat Mercan'la bir araya geldi. Mercan burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip olduğunu hatırlatarak, "Türkiye'nin gerek NATO'daki aktifliği, gerekse terörle mücadeledeki kararlılığı, uluslararası camiada işbirliğini zorunlu kılıyor" dedi.

Türkiye-Almanya ilişkilerinin önemine değinen Mercan, şunları söyledi:

"İki ülke ilişkilerinin uzun geçmişine bakarak geleceği belirlememiz gerekiyor. Bu ilişkilere kısa vadeli değil uzun vadeli bakmak gerekiyor. İlişkilerimizin artması, birbirimizi daha iyi tanımamız, dünya barışına ve istikrarına önemli katkılar sağlayacaktır. Türkiye hem NATO'da hem de Batı blokunda bugüne kadar güvenilir, dost ve işbirliği yapılabilir bir ülke olduğunu her zaman göstermiştir. Dünyanın neresinde bir kriz, uluslararası bir çağrı olsa Türkiye en önde koşan ülkedir."

Almanya Federal Cumhuriyeti Parlamentosu Savunma Komisyonu Başkanı Merten de yaptığı konuşmada, son ziyaretlerini 11 Eylül saldırısından sonra yaptıklarını anımsatarak, "Bu süre içinde birçok gelişme yaşandı. Uluslararası terör hepimizin sorunudur, bizi birbirimize bağlayan bir konudur. Türkiye ve Almanya silahlı kuvvetlerinin birlikte üstlendiği bir çok misyon var" dedi. Metren, iki ülke silahlı kuvvetlerinin, bu görevlerde verimli bir şekilde çalıştıklarını kaydederek "Türkiye, bölgedeki sorumluluğu çok büyük olan bir ülkedir" dedi.

Heyet daha sonra AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'ı ziyaret etti. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title