Haberler

Bademcik İltihabı Teşhisi Konuldu, Gırtlak Kanseri Çıktı

Güncelleme:

Almanya'da gittiği klinikte, bademcik iltihabı teşhisi konulan hastanın Adana'da gittiği doktorda gırtlak kanseri olduğu ortaya çıktı.

Uzun yıllar işçi olarak çalışıp emekli olduğu Almanya'nın Düsseldorf kentinde yaşayan 75 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Eğilmez'e, boğazında ağrı şikayetiyle gittiği klinikte, "Bademciğin iltihaplı, ilaç kullan geçer" denildi. İlaç tedavisine karşın bir türlü iyileşemeyen Eğilmez'e, kontrolden geçtiği Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 'gırtlak kanseri' tanısı konuldu. Ameliyatla Eğilmez'in gırtlağı ve yemek borusunun bir kısmı alındı.

Mehmet Eğilmez, 5 ay önce Almanya'da boğazında uzun süreli ağrı hissedince doktora gitti. Kendisini muayene eden Almanya'daki doktor, bademciklerinde iltihap oluştuğunu belirterek, "Üşütmüşsün. Bademciğin iltihaplanmış. İlaç kullan, geçer" dedi. Ancak ilaç tedavisine karşın Mehmet Eğilmez'in ağrıları dinmedi. Tatil için 1 ay sonra Türkiye'ye gelen Mehmet Eğilmez, ağrıları nedeniyle bir de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçmek istedi. Hastanenin Kulak Burun Boğaz (KBB) Servisi'nde muayene edilen Eğilmez'e yapılan tetkiklerin ardından gırtlak kanseri tanısı konuldu.

YEMEK YİYEBİLİYOR

Yaklaşık 3 ay önce ameliyat edilen Eğilmez'in gırtlağı ve yemek borusunun 3 santimetresi alındı. Ameliyat nedeniyle boğaz bölgesinde delik oluşan Mehmet Eğilmez, bir süre serumla beslenirken, tükürüklerini bile yutamadı. Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, 10 gün önce Mehmet Eğilmez'in boşluk bulunan yemek borusuna 3 santimetre uzunluğunda stent taktı. Yaklaşık 15 dakikalık bir ameliyatın ardından taburcu edilen Eğilmez, katı yemek bile tüketmeye başladı.

'PAÇA ÇORBASI İÇTİ'

Çok başarılı bir operasyona imza attıklarını belirten Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, "Normalde gırtlak içine stent takmışlığımız vardı ama ilk kez boşluk alana stent taktık. Hastamız tükürüğünü bile yutamıyordu. Şimdi durumu gayet iyi. İleride daha da iyi olacak" dedi.

Ses tellerindeki problem nedeniyle konuşamayan Mehmet Eğilmez'in yeğeni Hamit Çoban ise doğru tanı koyamayan Almanya'daki sağlık görevlilerine tepki gösterdi. Yapılan operasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Çoban, "Şimdi kendini gayet iyi hissediyor. Operasyondan önce yiyip içemiyordu. Tükürüğünü bile yutamıyordu. Takılan stentin ardından yemek yemeye başladı. Ekmekle birlikte paça içti. Gayet huzurluyuz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Eğilmez Almanya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title