Haberler

Alman çiftin ölü bulunması - Alanya Kaymakamı Özdemir -

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya'da Alman çiftin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada zanlıların eşkalinin belirlendiğini, güvenlik güçlerinin kimlik tespiti için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya'da Alman çiftin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada zanlıların eşkalinin belirlendiğini, güvenlik güçlerinin kimlik tespiti için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Kaymakam Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kerstin ve Peter Horvath adlı Alman turistlerin, tatil için kiraladıkları Mahmutlar Mahallesi'ndeki dairede ölü bulunmalarıyla ilgili iki kişinin arandığını söyledi.

Cesetlerin 10 gün boyunca bazaların altında, koli bantlarıyla sarılmış halde kaldığını belirten Özdemir, "Faillerin eşkali belli ama kimlik tespitleri için güvenlik güçlerimizin yoğun bir çalışması söz konusu. Evde klimaların açık olması nedeniyle cesetlerin 10 gün boyunca bozulmadan durduğu tahmin ediliyor" dedi.

İlçede böyle bir olayın meydana gelmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Özdemir, çiftin kederli ailesi ile çocuklarına sabır ve başsağlığı diledi.

Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını dileyen Özdemir, şöyle konuştu:

"Dünyanın her köşesinde benzeri olaylar, hayatın olağan akışını sabote eden, insanları üzüntüye boğan talihsiz hadiseler vardır. Ortadoğu'nun her tarafının cadı kazanına döndüğü günümüzde, Türkiye bir güven yurdu pozisyonundadır. Her türlü olumsuzluğa rağmen huzur ve güven içerisinde bir ülkemiz var. Bununla ne kadar övünsek azdır."

Alanya'da 47 ülkeden 40 binin üzerinde yabancının yaşadığını ve Alanyalılarla çok kültürlü bir sosyal ortam oluşturduğunu vurgulayan Özdemir, bu ortamın saygı, sevgi, hoşgörü ve barış şeklinde devam ettiğini belirtti.

Olayı, "münferit" diye nitelendiren Kaymakam Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olayın herhangi bir terör ve siyasi yönü olmadığını değerlendiriyoruz. Dünyanın en güvenilir ülkelerinde de bu tür istisnai olaylar yaşanıyor. Bu nedenle Alanya'mızda yerleşmiş olan yabancı dostlarımızın tedirgin olmamalarını, onlara yönelik bir eylemin söz konusu olmadığını, keza böyle bir olayın Almanya-Türkiye ilişkilerini bozan siyasi özel bir eylem olmadığını düşünüyoruz. Güvenlik güçlerimiz konunun tüm detaylarını kaçırmadan her türlü detayı ve senaryoyu değerlendiriyor. Yakın zamanda olayın çözüleceğini düşünüyorum. Ancak soruşturma devam ettiği sürece, soruşturmanın yönünü, seyrini değiştirecek herhangi bir bulgu paylaşımı da mümkün değil. İhtiyaç olursa gerekli açıklamalar yapılacaktır."

- Olayın geçmişi

Alanya'da Peter ve Kerstin Horvath çiftinden haber alınamaması üzerine 21 Ağustos'ta çiftin oturduğu daireye çilingir yardımıyla girilmiş, jandarma ekipleri, Peter Horvath'ı salonda, Kerstin Horvath'ı ise yatak odasında elleri ve ayakları koli bantlarıyla bağlanmış halde ölü bulmuştu. Cesetlerin kokmaması için her iki odadaki klimaların ise açık bırakıldığı tespit edilmişti. Cinayetle ilgili, çiftin oturduğu sitenin bahçıvanı Şeref Ö. gözaltına alınmıştı.

-Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Erhan Özdemir Mahmutlar Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title