Haberler

Akhisar Köftesine Tescil Sevinci

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar köftesinin coğrafi işaret tescil belgesi almasıyla ilçenin üç değerinin koruma altına alındığını söyledi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar köftesinin coğrafi işaret tescil belgesi almasıyla ilçenin üç değerinin koruma altına alındığını söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akhisar köftesinin 9 yıllık beklemenin ardından tescillenmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Akhisar köftesinin coğrafi işaret tescil belgesini aldığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Akhisar yöresine özgü yöresel lezzetlerimizden olan ve odaya 1924 yılında işletmelerde yapıldığına dair kaydı olan Akhisar köfte, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. İlçemize hayırlı olsun. Tescillenmiş ürünler koruma altına alındığı gibi aynı zamanda en az 2 katı kadar değer sağlıyor. En önemlisi değişim ve yok olmaya karşı, kültürel zenginliğimiz olan Akhisar köftesini gelecek kuşaklara aktarmak için koruma altına aldık. Daha önce Akhisar Uslu ve Akhisar Domat zeytinleri tescillenmişti."

Akhisar'da 20 yıldır köftecilik yapan Üzeyir Uyanık, bu köftenin yörede asırlardır yapıldığını belirterek, "Bu köfteyi diğer köftelerden ayıran birçok özellik var. Dananın kaburga kısmından çıkarılmış olabildiğince az yağlı et ve soğan tuzlanır, harmanlanır, iki kez üst üste kıyma makinesinde kıyılarak sabaha kadar serin bir yerde dinlendirilir. Daha sonra elle iyice yoğrulup bir parmak uzunluğunda, yuvarlanan parçalar avuç içinde bastırılarak köfteler hazırlanır. Hazırlanan köfteler, üzeri iyice küllenmiş közde ızgarada çevrilerek her tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Servisi dilimlenmiş sıcak pidelerin üzerinde yapılır." dedi.

Köfte sataşı yapan işletme yöneticisi Ali Özkan ise köftenin tescillenmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Özkan, "Yaklaşık 30 yıldır açık olan işletmemizde, ustalarımız tarafından Akhisar köfte yapılıyor. Köftenin adı atalarımızdan bugüne Akhisar köfte olarak gelmiş bunun tescillenmesi çok isabetli oldu. Artık menümüzde coğrafi i·şaretli olarak tescillenmiş Akhisar köfte diye müşteriye sunuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Yılmaz Ali Özkan Akhisar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title