Haberler

AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün:

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Hükümet Olarak Terörün Üzerine Kararlılıkla Gittiklerini Belirterek, "PKK, Ekonomik ve Lojistik Desteği Kesilerek Dört Bir Yandan Kuşatıldı" Dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, hükümet olarak terörün üzerine kararlılıkla gittiklerini belirterek, "PKK, ekonomik ve lojistik desteği kesilerek dört bir yandan kuşatıldı" dedi.

Sakarya'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Üstün, yaptığı açıklamada, teröre karşı atılan adımlarda geçmişte olduğu gibi hata yaparak haksız duruma düşmemek için gereken desteğin alındığını belirtti.

Üstün, ABD ve Avrupa'ya, "Ya bizim yanımızda olun ya da terörü bitirin" diyerek terörü bitirmek için en büyük adımlardan birini attıklarını söyledi. Verilen şehitlerle halkın yüreğini yakan terör belasına artık dur dediklerini anlatan Üstün, şöyle konuştu: "Hükümetin dirayeti ve uygulanan tavizsiz terör karşıtı politika sayesinde dağdaki terör yuvaları tek tek yok ediliyor. Bazıları milleti provoke ederek vuralım, kıralım tarzında düşünceler ortaya attı. Fakat iyi hesaplanmamış operasyonlar daha sonra

karşımıza sıkıntı olarak çıkabilir. Örneğin Kıbrıs harekatı bizim en haklı davamızdı. Ama maalesef derdimizi iyi anlatamadık. Yıllarca Türkiye'ye ambargo uygulandı. Bugün yine aynı duruma düşmeyelim ve sonuç alalım diye Avrupa ve Amerika'ya kendimizi anlattık. Terör örgütüne destek veren ya da uygulamalarına göz yuman ABD ve Avrupa'ya yanlış bir tutum sergilediklerini anlattık"

PKK'nın dışarıdan destek almamış olsa 6 ay bile dayanmasının mümkün olmadığını belirten Üstün, sözlerine şöyle devam etti: "Başbakanın inceldiği yerden kopsun sözü teröre karşı kararlılığımızı net bir şekilde ortaya koymuştu. Sonuçta teröre karşı bir anlaşmaya varıldı. Silahlı kuvvetlerimiz sınır ötesinde PKK kamplarını vurdu. Hükümetimizin uyguladığı bu akıllı politika terörün bitirilmesi konusunda bize sonuç getirecek. Teröre karşı mücadelemizde tüm ülkeler artık yanımızda."

İlgi, alaka yatırım ve istihdamla dağa çıkabilecek vatandaşı da engellemek gerektiğini belirten Üstün, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz doğuda birlik için çalışıyoruz. Biz bu çabayı harcarken bazı partiler teşkilatlarının kepengini kapatıp gidiyor. Doğuya olan ilgi ve alakamız yüzde 55 oy olarak bize geri döndü. AK Parti'yle halk güven ve istikrar buldu. Biz her koşul altında vatandaşımızın yanındayız. Yapılacak yerel seçimlerde de iddialıyız. DTP'nin ağırlığı olan 11 ilden 6'sını AK Parti saflarına

kattık. Önümüzdeki seçimlerde de hedefimiz diğer 5 ili AK Partili yapmak. Şu an görünen o ki seçimlerde AK Parti favori olacak."

(AK-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title