Haberler

AİÇÜ'de "Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği" Konferansı Düzenlendi

Güncelleme:

AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki Selçuklu Konferans Salonunda yapılan, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasan SEÇEN'in konuşmacı olduğu konferansa, AİÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, ülkemizin ve Atatürk Üniversitesi'nin değerli bir bilim insanı olan Prof. Dr. Hasan SEÇEN'i AİÇÜ'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

"Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği" Konferansında konuşan Prof. Dr. Hasan SEÇEN, insanlığın ortak çabasının sonucu ortaya çıkan bilimin değerinin korunmasında bilimsel araştırma yürütürken özen göstermenin önemli olduğunu belirtti.

Prof. Dr. SEÇEN, "Genel ahlaka uygunluk ve örnek olma rolü, bilim etiğinin iki ana ilkesini oluşturmaktadır. Bilimde etik tavrın standartlarını oluşturan dürüstlük, dikkat ve özen, açıklık, özgürlük, onur payı, eğitim, toplumsal sorumluluk, yasallık, fırsat eşitliği, karşılıklı saygı ve verimlilik bir bilim insanının yaptığı çalışmalarda her zaman gözetilmesi gereken unsurlar olarak ön plana çıkmaktadır. Çünkü bilim insanları ortaya koydukları araştırmalarla öğrencilerine, asistanlarına, meslektaşlarına ve bütün topluma örnek olmak durumundadır" diye konuştu.

Program, Prof. Dr. ŞİMŞEK'in Prof. Dr. SEÇEN'e plaket takdimi ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuklu Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title