Haberler

Ağrı - Şeyh Küfrevi'Nin Cenazesine 3 Bin Kişi Katıldı

Ankara'da Hastalanarak 77 Yaşında Yaşama Veda Eden Yörenin Kanaat Önderlerinden, 'barış Elçisi' Olarak Nitelendirilen Şeyh Abdulvahap Küfrevi'nin Cenazesine Yaklaşık 3 Bin Kişi, Yüzlerce Araçlık Konvoyla Katıldı.

ANKARA'da hastalanarak 77 yaşında yaşama veda eden yörenin kanaat önderlerinden, 'barış elçisi' olarak nitelendirilen Şeyh Abdulvahap Küfrevi'nin cenazesine yaklaşık 3 bin kişi, yüzlerce araçlık konvoyla katıldı.

Bitlis kökenli Şeyh Abdullah Küfrevi'nin oğlu olan ve Patnos'ta 'Barış Elçisi' olarak tanınan kanaat önderlerinden Şeyh Abdulvahap Küfrevi, hastalanan eşini Ankara'ya tedaviye götürdü ve orada hastalanarak vefat etti. İki eşinden 8'i erkek 10 çocuğu olan Küfrevi'nin cenazesi bugün Patnos'a getirildi.

ESNAF İŞYERİNİ KAPATTI

Malazgirt Caddesi üzerindeki esnaf, vefa örneği olarak işyerlerini kapatırken Patnos'taki cenaze törenine çevre il ve ilçelerden çok sayıda seveni katıldı. Kılınan namazın ardından Küfrevi'nin cenazesi, vasiyeti üzerine Muş'un Malazgirt İlçesi'ne bağlı Bekirhan Köyü'ne götürüldü. Şeyh Abdulvahap Küfrevi, yüzlerce araçtan oluşan bir konvoyla Patnos'tan Bekirhan Köyü'ne götürülerek, kendisinin yaptırdığı cami, medrese, misafirhane, fırın ve lojmandan oluşan külliyede toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title