Haberler

Adana'da sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması için imza kampanyası başlatıldı

Güncelleme:

Adana'da, Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) tarafından sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması için imza kampanyası başlatıldı. Dernek üyeleri ve hayvanseverler, tüm belediyelere kısırlaştırma seferberliği çağrısında bulundu.

Adana'da, Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) tarafından sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Atatürk Parkı'nda bir araya gelen dernek üyeleri ve bir grup hayvansever, sahipsiz hayvanlarının kontrolsüz üremesinin önüne geçilmesi için tüm belediyelere "kısırlaştırma seferberliği" çağrısında bulundu.

DOHAYKO Başkanı Nesrin Çıtırık, burada yaptığı konuşmasında, sahipsiz hayvan sorununun tek çözüm yolunun kısırlaştırmadan geçtiğini belirterek, "Sokaklardaki hayvanlarda üreme hızı çok yüksek, dolayısıyla kısırlaştırma yapılmadığı zaman ne imkan tanırsanız tanıyın üremeyi kontrol altına alamazsınız. Belediyeler kısırlaştırma yapmıyorlar, dolayısıyla vatandaşlar muzdarip ve şikayetçi oluyor." diye konuştu

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse de kısırlaştırmanın etik ve tıbbi koşullarda yapılmasını istediklerini kaydetti.

Konuşmalardan sonra Atatürk Parkı'nda imza kampanyası başlatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İmza Kampanyası Adana Hayvan Hakları Sivil Toplum Çevre Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title