Haberler

Adana'da Hasarlı Olduğu Anlaşılan 2 Okul Boşaltıldı

Adana'da iki ilköğretim okulunda birer ek derslik binası hasarlı olduğu anlaşılınca boşaltıldı, öğrenciler başka okullara gönderildi.

Adana'da iki ilköğretim okulunda birer ek derslik binası hasarlı olduğu anlaşılınca boşaltıldı, öğrenciler başka okullara gönderildi. Duvarlarında çatlakların meydana geldiği binalara plastik güvenlik şeridi çekilip öğrencilerin girmesi yasaklandı.

Van'da meydana gelen deprem felaketinin ardından okul yöneticilerinin başvurularını değerlendiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, İbni Sina İlköğretim Okulu ve Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nda incelemeler yaptı. Her iki okulun ek dersli binalarının hasarlı olduğu belirlenince eğitim- öğretimin sürdürülemeyeceğine karar verildi. Okullardaki hasarsız binalarda ise eğitimin devam ettiği belirtildi.

Çocukları başka okullara gönderilen veliler, hasarlı okulların önünde bir araya gelip tepki gösterdi. Yaklaşık 150 veli, çocuklarının uzak okullara gönderildiğini, bu uygulamayla mağdur edildiklerini öne sürdü.

Veliler adına konuşan Abdullah Şamlı, çocuğunun gönderildiği İlhan Atış Anadolu Lisesi'nin kendilerine çok uzakta olduğunu söyledi. Kendi çocuğunun ilköğretim öğrencisi olduğunu, ancak gönderildikleri okulun lise olduğunu belirten Şamlı, "Çocuklarımızın gönderildikleri okullarda büyük öğrenciler tarafından rahatsız edildiğini, baskı gördüğünü duyuyoruz. Bu kabul edilir şey değildir. Hiç yoksa bu okulun önünden bir servis kaldırsınlar. Ben çocuğumu her gün İlhan Atış Anadolu Lisesi'ne götürüp getirmekte zorlanıyorum" dedi.

Velilerden Tülin Şahin ise "Bu okulda 800 öğrenci var. 500 tanesini başka okula gönderdiklerini duydum. Ben çocuğumu her gün okula götüremiyorum" diye dert yandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okulun depreme dayanıklı olup olmadığı belirlenmeden, öğrencilerin eğitimlerine çevre okullarında devam edeceğini belirtti. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title