Haberler

Adalet Ağaoğlu, Gazi Üniversitesine Konuk Oldu İntihar Etmeyeceksek İçelim Bari

Güncelleme:

Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümü, ünlü yazar Adalet Ağaoğlu'nu ağırladı.

Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, öğretmen adayı öğrenciler, yazarın 'Bir Düğün Gecesi' adlı eserini inceleyen bir sunum yaptılar. Perde arkasında 12 Mart döneminin anlatıldığı romanda, kişiler, zaman, mekân ve sosyal olaylar örgüsü, incelenmiş ve okurun gözünden roman yazarına ve izleyicilere sunuldu.

Beş öğrencinin, romanı farklı boyutlarda ele alıp seyirciye anlatması yanında, dört öğrencinin karakterleri seslendirerek, canlandırma yapmaları, dinleyicileri çok etkiledi.

Konferansın ikinci bölümünde, yazar Adalet Ağaoğlu, kendi penceresinden romanı anlattı. Adalet Ağaoğlu sözlerine, böyle bir uygulamayla ilk defa karşılaştığını, daveti aldığında "Acaba nasıl bir şey" diye meraklandığını söyleyerek başladı.

Sunumdan çok etkilendiğini belirten Ağaoğlu "İyi ki gelmişim. Her şey tastamam benim anlatmak istediklerimle örtüşüyor. Kitabı dinlerken bir kez daha, 12 Eylül ile önümüzü çıkan darbe anayasasının değişmesi gerektiğini düşündüm" dedi.

Kendisini toplumcu yazar olarak adlandırdıklarını belirten Ağaoğlu, "İlk kitabım yayınlandığında, İstanbullu iki eleştirmen beni yerden yere vurmuştu, ancak kitap okur tarafından çok beğenildi. Çünkü Ankara yazarları çok azdı ve birbirini tekrarlayan taşra romanları yazılıyordu. Okur bu nedenle sahip çıktı kitaba ve ben kendime 'sen okurunun yazarısın' dedim hep" diye konuştu.

Etkinliği düzenleyen Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Alemdar Yalçın ise "Böylece yazarın anlatmak istediği ile okurun anladığı ne kadar örtüşüyor ortaya konmuş oluyor. Bu bir eğitim tekniğidir" dedi.

Yalçın, bu etkinliği, değişik yazarlarla her hafta düzenlemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alemdar Yalçın Adalet Ağaoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title