Haberler

Abd: Yeni Seçilmiş Parlamento ve Gelecekteki Hükümetle Çalışmayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz

Abd Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, Türkiye'de yapılan genel seçimlerin ardından yeni parlamento ve hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Abd Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, Türkiye'de yapılan genel seçimlerin ardından yeni parlamento ve hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Rathke müttefik olduklarının altını çizdiği Türkiye'yle işbirliğini devam ettireceklerini söyledi.

Jeff Rathke, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Türkiye'yi, milletvekili seçimlerindeki katılımından dolayı kutladıklarını belirtti. Seçimlerin, Türkiye'de demokrasisinin gücünü yansıttığını belirten Rathke, "ABD olarak yeni seçilmiş parlamento ve gelecekteki hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye'nin dostu ve NATO müttefiki olarak, yakından siyasi, ekonomik ve güvenlik işbirliğini sürdürme taahhüdünde bulunuyoruz" diye konuştu.

Seçim sonuçlarından Ak Parti'nin tek başına hükümet kuramayacağının görüldüğü belirtilerek, bunun bölgesel ve diğer konularda Ankara ile Washington hattındaki işbirliğini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Rathke, bu konuda yorum yapmayacağını dile getirdi. Rathke başka bir soru üzerine, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, seçimlerin ardından mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu yada başka bir yetkili ile görüşmediğini belirtti.

Rathke, "Türkiye bir NATO müttefiki. ABD, Türkiye ile güçlü bir ilişkiye sahip ve Türkiye ve kurulacak yeni hükümetle yakından çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Rathke, büyük bir başarı sağlayarak, barajı aşıp meclise giren HDP ile ilgili bir soruyu da yanıtsız bıraktı. - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Jeff Rathke Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı: Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin

Özgür Özel'den Bahçeli'ye çağrı: Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini 'Uygunsuz' buldu, öğrenciler törene alınmadı

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini "Uygunsuz" buldu, öğrenciler törene alınmadı

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı? Kurban Bayramı tatilinde bankalar çalışıyor mu? Süt dolu kovanın içine düşen bebek öldü! Olay ne, nerede oldu? ŞEBNEM BOZOKLU, KIZILCIK ŞERBETİ'NE Mİ GELİYOR? Şebnem Bozoklu hangi rol ile Kızılcık Şerbeti dizisine katılıyor? KPSS önlisans tercih ücretleri hangi bankaya yatıyor? KPSSP önlisans ücretleri hangi bankaya ödenir? Pırlanta Plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Sazlıca Koyu nerede, nasıl gidilir? Boyalık plajı nerede, nasıl gidilir? #9728 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Delikli Koy nerede, nasıl gidilir? İzmir Delikli Koy ücretli mi, arabasız gidilir mi? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Ayıbalığı Koyu – Mordoğan nerede, nasıl gidilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127958 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Dolungaz koyu nerede, nasıl gidilir? #9969 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #9728 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Bodrum Koyu Plajı nerede, nasıl gidilir? #127958 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Paşalimanı plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127754 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Mimoza Koyu nerede, nasıl gidilir? #127965 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Kocakarı plajı nerede, nasıl gidilir? Ortaokulda sınıfta kalma var mı? Ortaokulda sınıfta kalınıyor mu, kaç gün devamsızlık hakkı var?
Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title