Haberler

ABD'nin Brown Üniversitesi'nden Tam Burs Kazanan İdris Kara, Hemşehrilerinin İlgi Odağı Oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Brown Üniversitesi'nden Burs Kazanarak Başarısıyla Türkiye Gündemine Oturan Azimli Öğrenci Siirtli İdris Kara, Yoksul Ailesinin Tek Umudu Oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Brown Üniversitesi'nden burs kazanarak başarısıyla Türkiye gündemine oturan azimli öğrenci Siirtli İdris Kara, yoksul ailesinin tek umudu oldu.

Kocaeli ili Gebze Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nde eğitim gören ve babasıyla birlikte hamallık, ayakkabı boyacılığı ve simitçilik yaparak okumaya çalışan İdris Kara, lisenin yurtdışındaki üniversitelerden tam burs kazanan 8 öğrencisinden biri oldu. Kara'nın Brown Üniversitesi'nden tam burs kazandığını duyan komşuları, Kara ailesinin evine tebrik ziyaretlerinde bulunmaya başladı.

Hamallık yaparak geçim sağlayan baba Salih Kara'nın (44), fıtık hastalığından dolayı 6 aydır çalışamaz durumda olduğu öğrenildi. Sağlık güvencesi Yeşil Kart olan 7 nüfuslu Kara ailesinin tek umudu ise 7 çocuktan en büyüğü olan İdris Kara. Maddi imkansızlıklar sebebiyle, okuttuğu 4 çocuğunun yükünü kaldıramadığını söyleyen baba Kara, "Oğluma çok güveniyorum. Tek umudumuz; başarılı oğlumuz İdris'tir. İnşallah, oğlum başarılı olup bizi bu hayattan kurtarır. Ona çok güveniyorum" dedi. Okuma yazma ve Türkçe

konuşmayı bilmeyen anne Şükriye Kara da, oğluyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Yaz tatillerinde dahi Siirt'te babasıyla birlikte hamallık yapan İdris, ABD'nin en iyi 8 üniversitesinden biri olan Brown'dan tam burs kazandı. Kardeşleri Hasan, Nezir, Mahmut, Nezahat, Ebru ve Serhat'ın umudu olan ağabey İdris Kara'nın, üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiye'ye dönüp politikaya atılmak istediği belirtildi.

(İAG-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title