Haberler

70 kişiye mezar olan binanın müteahhidinden tüyler ürperten itiraf: Dere yatağı olduğunu biliyordum

Güncelleme:

Türkiye'de 11 ilde etkisini gösteren depremlerde Adana'daki Alpargün Apartmanı da 70 kişiye mezar oldu. Binanın müteahhidi Hasan Alpargün Kıbrıs'ta yakalanıp tutuklanırken şahsın ifadesinde yer alan ifadeler ortaya çıktı. Alpargün, "Binayı yaptığım yerin dere yatağı olduğu belliydi. Burada çalışmanın zor olduğunu söyledim ancak ısrar ettiler, arkadaşım olduğundan dolayı kabul ettim." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana'da yıkılan binalardan Alpargün Apartmanı'yla ilgili soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılan müteahhit Hasan Alpargün, KKTC'de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olmuş, 13 Şubat'ta Adana'da sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmıştı.

"BEN YAPMASAM BAŞKASI YAPACAKTI"

Alpargün'ün HaberTürk'te yer alan ifadesinde dikkat çeken detaylar ve itiraflar yer aldı. Tutuklu müteahhit, 70 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın yapılmasının zor olduğunu arsa sahibine söylediğini belirterek, "Binayı yaptığım yerin dere yatağı olduğu belliydi ancak su yoktu, imar izni de vardı. Ben başta arsa sahibine burada bina yapmanın zor olduğunu, istinat duvarı yapılması gerektiğini, burada çalışmanın zor olduğunu söyledim ancak ısrar ettiler, arkadaşım olduğundan dolayı kabul ettim. Keşke yapmasaydım, ben yapmasaydım da başkası yapacaktı. Arsanın büyüklüğü, yoğunluk hesaplaması sonrası yapılacak daire ve kat sayısını belirleyerek yapıyı tamamladık" ifadelerini kullandı.

70 kişiye mezar olan binanın müteahhidinden itiraf: Dere yatağı olduğunu biliyordum, arkadaşım ısrar edince yaptım

"MUKADDERAT" DEMİŞTİ

Alpargün'ün, Türkiye'den KKTC'ye 990 bin dolar, 890 bin euro, 500 bin TL transfer etmeye çalıştığı, ayrıca Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın aldığı belirlenmişti. Alpargün, adliyeye sevk edildiği sırada, "Mukedderat" sözünü yineleyip, "Vicdan azabı çekiyor musunuz" sorusuna ise, "Çok. Diğer binalarımda hasar yok. Adana'daki tüm binalar hasar gördü" cevabını vermişti.

70 kişiye mezar olan binanın müteahhidinden itiraf: Dere yatağı olduğunu biliyordum, arkadaşım ısrar edince yaptım

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Türkiye Kıbrıs Adana Güncel Haberler

500

Yorumlar (40)

Samet Aslan:

Buraya imar izni verenler ile sıkıntılı yapılara imar izni verenler de bunlar kadar suçlu.... Devletler neden vardır peki...Bu insanlar tek mi suçlu???

376
10
yanıtYanıtla
Ömer Can:

Burada suç sadece müteahhitin değil. ona onay veren belediye, onaylayan mühendisi. Tek tek kimlerin elinden geçtiyse bu süreç hepsi yargılanmalı.

369
13
yanıtYanıtla
Ic Minnak:

Öncesinde belediye riskli gördüklerini oda kontrol etsin ben öyle onaylarım diyordu. İnşaat mühendisleri odasından kontrol yetkisi alındı. Belediyenin 1-2 mühendisi var. Bunlar diğer işler olmadan ayda sadece 2-3 normal proje kontrol edebilirler.

yanıt37
yanıt8
Ic Minnak:

Belediye sağlık ocağı, hastane de inşaat mühendisleri odası. 5 tane proje geldi. 1 tanesinin durumu kritik. Sevk edemiyorsun. İlaçla sonuç bu oluyor. Tek suçlu yok. Vatandaşından, mülk sahibine belediyeden hükümete sistematik bir hatalar zinciri

yanıt71
yanıt9
Selçuk ÖZCAN:

Sonuna kadar doğru tespit

yanıt18
yanıt2
Aynur Demir:

Bencede

yanıt9
yanıt1
Erkan Can :

İnsanlar çöle,kumların üzerine,bataklıklara bile gökdelen yapıyorlar. her zemine uygun bina yapma teknolojisi mevcut vefakat ülkemizde müteahit olmak için biraz paranız olması yeterli olduğundan devlet herkese bu ehliyeti veriyor. sonrası ölüm

291
9
yanıtYanıtla
osmanlı:

Dere yataklarına bina yapılmaz er iki yaka da en az 100 er metre.. tasma riski vs. yeşil alan ve park alanı olarak değerlendirilir bu vazife belediyenindir.

yanıt29
yanıt1
Erkan Can :

peki farzetki belediye görevini yaptı imar izni vermedi,kaçak göcek bişeyler yapıldı sonra da arada bir cıkan imar affı denen gudubet kanun cıktı sonrası kimin vazifesi ? konu belediye hukumet vs değil. bizim seçtiğimiz ve görevini iyi yapmayan kim varsa yargılanmalı

yanıt24
yanıt0
ilyas ozer:

Dere yataklarına ısrarla imar izni veren belediye başkanları (siyasilerde) yargılansın

206
7
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title