Haberler

7 Sivil Toplum Kuruluşu Teröre Lanet İçin Birleşti

Terör olaylarına tepki göstermek amacıyla 7 sivil toplum kuruluşu ortaklaşa olarak ‘Ya şimdi ya hiç’ sloganı ile birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Terör olaylarına tepki göstermek amacıyla 7 sivil toplum kuruluşu ortaklaşa olarak 'Ya şimdi ya hiç' sloganı ile birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Son günlerde meydana gelen terör olaylarına tepki amacıyla Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu, Alternatif Politikalar Merkezi, Türkiye Gaziler Vakfı, Muharip Gaziler ve Şehit Dul Yetimleri Derneği, Emniyet Şehitleri ve Vazife Malulleri Derneği, Emniyet Şehitleri ve Vazife Malulleri Derneği ile İnternet Medyası Federasyonu ortaklaşa basın açıklaması yaptı. Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak, "Siyaseti bir araç olarak kullanan ve her fırsatta ülkemizi terör ile tehdit eden, sırtını PKK terör örgütüne dayamış HDP şimdiden bu yıkık duvarın altında kalmıştır. HDP, yaşadığımız son süreçte mevcut tavrını devam ettirir, terör örgütüne tavır almazsa aziz şehitlerimizin kanlarında boğulacaklardır. HDP'ye soruyorsunuz siyasi parti misin? Terör örgütünün Ankara'da uzantısı mı? Dünyanın hangi demokratik ülkesi güvenlik güçlerine haince saldıran, sivil halkı silahla baskı altına alan, haraç toplayan, mahkemeler kurup kendi yargı sistemini oluşturmaya çalışan yapılara müsaade eder" diye konuştu.

PKK'nın terörizmin dozunu her gün arttırdığına dikkat çeken Koçak, şöyle devam etti:

"Türk-Kürt demeden Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı ve korucularımızı, kısaca tüm vatan evlatlarını hunharca, kalleşçe hedef almaktadır. Sadece güvenlik güçleri değil, evinde oturan, yolda yürüyen, evine ekmek götürmeye çalışan siviller, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden hedef gözetilmeksizin vurulmaktadır. Bu coğrafya'da yaşayan gerçek bir Müslüman Kürdün kardeşlerine silah çekmeyeceğine tarih şahittir. Bu savaş Türk-Kürt savaşı değildir. Aslında bu bir savaşta değildir. Şark meselesinin devamı niteliğinde olan Kürt kardeşlerimizin adı üzerinden bu ülkeyi kana bulamak ve sonrasında birilerine peşkeş çekmek isteyen, satılık ruhların İslam'ın son kalesine saldırısıdır. Bölgedeki vatandaşlarımıza sesleniyoruz; Allah rızası için kardeşliğimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkın ve terör örgütüne karşı sesinizi yükseltin. Suskunluk sarmalını kırın 'artık yeter' diyin." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Koçak Politika Güncel Haberler

title