Haberler

3. Ulusal İsrail Sazanı Yarışması Başladı

OBAF tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın geliri, Eşe Eğerci'nin şehit oğlu için ödenen tazminat ve maaşıyla yaptırdığı okul inşaatına bağışlanacak.

Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) tarafından düzenlenen 3. Ulusal İsrail Sazanı Yarışması başladı.

Sudaki besin organizmalarını tüketerek diğer balıklara yaşam şansı tanımaması nedeniyle balıkçılığı tehlikeye sokan "İsrail sazanı" istilasını sona erdirmek için yürütülen çalışmalar kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal İsrail Sazanı Yarışması, bu türün tehditi altında bulunan Üçpınarlar Göleti'nde yapılıyor.

OBAF Başkanı İsmail Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, katılımın sürdüğü yarışmada halen 16 ilden 65 takımın mücadele ettiğini, bu sayının 100'ü aşmasını beklediklerini belirtti.

Yarışmanın yarın saat 12.00'de sonuçlanacağını ve elde edilen gelirin sosyal yardımlaşma projesinde değerlendirileceğini ifade eden Atalay, "Eşme Kaymakamlığı, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin desteklediği yarışmanın geliri, Uşaklı şehit annesi Eşe Eğerci'nin şehit oğlu için ödenen tazminat ve maaşıyla yaptırdığı okul inşaatına bağışlanacak" dedi. - Uşak

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Atalay Eğerci İsrail Politika Güncel Haberler

title