Haberler

25. Arap Birliği Zirvesi

Mısır Cumhurbaşkanı Mansur: "Tarih, 30 Haziran devriminde Mısır'ın yanında duranları kaydediyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Adli Mansur, "Tarih, 30 Haziran devriminde Mısır'ın yanında duranları kaydediyor. Yanlış tarafta duranları, tutumlarını yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz" dedi.

Mansur, Kuveyt'in ev sahipliğinde düzenlenen 25. Arap Birliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Mısır halkı verilen desteği asla unutmayacak. Ülkemiz yol haritasının ikinci aşaması olan cumhurbaşkanlık seçimlerine, ardından da parlamento seçimlerine doğru kararlı adımlarla ilerliyor" diye konuştu.

Mısır'a destek konusunda üstü kapalı olarak bazı Arap devletlerine uyarılarda bulunan Mansur, "Tarih, 30 Haziran devriminde Mısır'ın yanında duranları kaydediyor. Yanlış tarafta duranları tutumunu yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da İsrail'in, son yıllarda Kudüs'te sistemli bir şekilde sürdürdüğü Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerine hız kazandırdığını belirterek, "Arap dünyasının iç sorunlarla boğuştuğu bir sırada Kudüs, işgal hükümetinin 'yoğun yerleşim birimi saldırısına' maruz kalıyor" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ambargosu altında Gazze'de yaşayan Filistinlilerin çektiği sıkıntıdan üzüntü duyduğunu vurgulayan Abbas, şunları kaydetti:

"Gazze'de yaşayan Filistin halkına destek olmak, temel ihtiyaçlarını karşılamak, karşılarında duran engellerin üstesinden gelmek ve İsrail ambargosunu kaldırmak için uğraşıyoruz. Bu bağlamda, hayat alanlarını daraltmak ve ülke ekonomisini olumsuz etkilemek isteyen İsrail uygulamalarına karşı Filistin halkına maddi manevi destek veren tüm ülkelere teşekkür ediyoruz." - Kuveyt

Kaynak: AA / Güncel

Adli Mansur İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title