Haberler

2006 Yılı Kayserili Başarılı İşadamları Ödül Töreni

Kayseri Sanayi Odası'nın (Kayso) 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' Sıralamasında Dereceye Giren Kayserili Firmalara, Düzenlenen Törenle Ödülleri Verildi.

Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' sıralamasında dereceye giren Kayserili firmalara, düzenlenen törenle ödülleri verildi.

2006 Yılı Başarılı Sanayici ve İşadamları ödül töreni, Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. Geceye; eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Vekili Uğur Aladağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hasan Ali Kilci'nin yanı sıra Türkiye genelinde 12 ilin sanayi odası başkanları ve çok sayıda

sanayici katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Sanayi Odası'nın yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi.

KAYSO Başkanı Boydak'ın konuşmasının ardından Kayseri Genelindeki Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerine Yardım Protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Protokol kapsamında 12 endüstri meslek lisesine toplam 874 bilgisayarda kullanılmak üzere iki bilgisayar paketi bağışlandı. Paketin bedelinin 9 milyon 982 bin dolar olduğu belirtildi.

Protokol imza törenin ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kürsüye geldi. Hisarcıklıoğlu, Kayserili olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Kayseri, sadece kendisi üretmiyor, sadece kendisi başarmıyor. Dışarıya müteşebbis ihraç ediyor. En büyük başarımız budur zaten. Kayserililer ilk başta çalışkandır. İkincisi zengin olmamızla, üçüncüsü tüccar olmamızla, dördüncüsü sanayici olmamızla bizi herkes bilir. Ünümüz de yurtdışına çıkmıştır. Ama bilmedikleri iki şey daha var, ilki hayırseverlik.

Kazanmasını bildiğimiz kadar hayır yapmasını da biliriz. Kayseri hayırda şampiyon. Onun için Kayserili olmaktan övünç ve gurur duyuyorum. Kayseri'nin başka bir şampiyonluğu daha var. O da demokrasi şehri olması. 1960 sonrası eğer Türkiye'nin durumunu büyüklerimizden dinlediysek demokraside kahramanlık yapan illerimizin başında Kayserimiz gelmektedir. Kayserimizin bir sürü özelliği var. Ama yeni bir özellik daha ortaya çıktı. O da Kayseri Lisesi'dir. Bugün Türkiye'nin kurulduğu günden bu tarafa 11

cumhurbaşkanının ikisi Kayseri Lisesi'nden çıkmıştır. Biz pazarlamasını iyi biliriz. Bundan sonra çocuğunu gelecekte cumhurbaşkanı görmek isteyen varsa Kayseri Lisesi'nde okutsun" dedi.

1990 yılından sonra dünyadaki ticaretin gidişatında büyük değişiklik olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "1990 yılında duvarların yıkılması ile beraber küresel dünya çerçevesinde ekonomide sınırlar kalktı. Dünyanın öteki noktasında ne üretirsen üret, dünyanın öteki tarafında satabilme imkanın var. Son 16 yıldaki dünya ticaret hacmi, hiç bu kadar artmamıştı. 1 trilyon dolardan 12 trilyon rakama gelerek dünya ticareti 12 misli büyüdü. Türkiye'nin dış ticareti de her yıl yüzde 25 artıyor. Ayakta

kalabilmemiz için hızlı olacağız, hızla da büyüyeceğiz. Benim sizlere tavsiyem hızla, ortaklık vasıtasıyla pazar payınızı büyütüyor olmanız. Öte yandan marka olmamız gerekiyor. Ne iş yaparsan yap, marka olmazsan bu iş olmaz" diye konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Hisarcıklıoğlu'na sanayi gecesi anısına plaket hediye etti.

Plaketin ardından, 2006 yılı verilerine göre Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasına giren HES Hacılar Elektrik, Merkez Çelik, Kayseri Şeker Fabrikası, Boytaş, Orta Anadolu, İstikbal Mobilya, Has Çelik, Birlik Mensucat, Erbosan, Saray Halı, Yataş, Boyteks, Çetinkaya, Kumtel, Keskinkılıç, Karsu Tekstil ve Form sünger yetkililerine plaketleri verildi.

Türkiye'nin ikinci büyük 500 firması sıralamasında ise Kilim Mobilya, İpek Kanepe, Eren Endüstriyel, Ceha Büro, Selenteks, Özkoyuncu, Saygın Tekstil, Gürkan Büro, His Tekstil ve Metal sanayi firmalarına plaketleri verildi. 2006 yılı kurumlar vergisi sıralamasına göre ise Orta Anadolu, Merkez Çelik, İstikbal Mobilya, Er-As inşaat, Özkoyuncu, Erbosan, Almer Turizm, Boydak Dış Ticaret, Form Sünger ve Karataş İnşaat yetkililerine plaketleri sunuldu.

(SE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title