Haberler

17 Yıldır Süren Adnan Oktar Grubuna Yönelik İşkence Davası

ADNAN Oktar grubuna yönelik 1999 yılında yapılan operasyonda gözaltına alınanlara işkence yaptıkları iddia edilen aralarında dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın 17 yıldır yargılandığı davada mütalaa verildi.

ADNAN  Oktar grubuna yönelik 1999 yılında yapılan operasyonda gözaltına alınanlara işkence yaptıkları iddia edilen aralarında dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın 17 yıldır yargılandığı davada mütalaa verildi.  Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın "İşkence" suçundan zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle davanın düşürülmesini talep etti. Mütalaada bir sanığın ise "Yalan tanıklık" suçundan  4 yıla kadar hapsi istendi.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Sanıklardan Adil Serdar Saçan'ı ise avukatı Serkan Saçan temsil etti. Mahkeme Başkanı Maksut Karakulak, Tarkan Yavaş'ın da aralarında bulunduğu 4 şikayetçinin reddi hakim talebinin bir üst mahkeme olan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedildiğini açıkladı.  Mahkeme Başkanı Karakulak, şikayetçi B.A.'nın şikayetinden vazgeçtiğine ilişkin mahkemeye dilekçe sunduğunu belirtti.  Mahkemeye sunulan dilekçede, Adnan Oktar grubundan 2014 yılında ayrıldığını belirten  B.A.'nın, baskı gördüğü için bugüne kadar konuşmadığı, gruba yapılan son operasyonla birlikte konuşma kararı aldığı belirtildi. B.A., Adnan Oktar grubuyla birlikte örgütsel saiklerle hareket ettiği için şikayetçi olduğunu kabul ettiğini bu nedenle de şikayetinden vazgeçtiği ifade edildi.

"ZAMANAŞIMINDAN" DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİ TALEP EDİLDİ

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Türker Volkan, sanıklardan Ahmet Erdoğan, Metin Rakipoğlu, Semir Günaydın, Vedat Mercan, Serdal Akça, Adil Serdar Saçan, Osman Köprü, Ahmet Erdoğan, Bülent Kurt ve Selahattin Kıraç'ın üzerlerine atılı "işkence" suçundan açılan davanın  zamanaşımı süresinin dolduğundan davanın düşürülmesini talep etti.

ADİL SERDAR SAÇAN HAKKINDA KESİN İNANDIRICI DELİL BULUNMADIĞINDAN BERAATİ İSTENDİ

Sanık Adil Serdar Saçan'ın üzerine atılı "Resmi belgede sahtecilik", "İftira" ve "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından  ayrı ayrı beraatına karar verilmesi talep edilen mütalaada, sanık Özer Altunyuva hakkında "Yalan tanıklık" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar cezalandırılması istendi. Mahkeme heyeti, sanık Özer Altunyuva'ya mütalaaya karşı beyanda bulunması için süre vererek duruşmayı erteledi.

DAVA 17 YILDIR DEVAM EDİYOR

Adnan Oktar grubuna, 1999 yılında da operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan ve aralarında Adnan Oktar yapılanmasının ikinci adamı olduğu belirtilen Tarkan Yavaş'ın da olduğu 27 kişi, operasyonu gerçekleştiren dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 8 emniyet görevlisinin kendilerine işkence yaptıkları iddiasıyla şikayetçi oldu. Sanıklar hakkında dava açıldı. 2016'da verilen mütalaada davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesi talep edilmişti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adil Serdar Saçan Adnan Oktar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title