Haberler

Günay: "Lisans Süreci En Kısa Sürede Tamamlanmalı"

Epdk Başkanı Yusuf Güney, Park Holding'in Mersin Akkuyu'da Nükleer Santral Kurmak Üzere Lisans Başvurusunda Bulunduğunu Doğrulayarak, Kısa Sürede Bu Sürecin Sonuçlanması Gerektiğini Söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Güney, Park Holding'in Mersin Akkuyu'da nükleer santral kurmak üzere lisans başvurusunda bulunduğunu doğrulayarak, kısa sürede bu sürecin sonuçlanması gerektiğini söyledi.

Günay, Mersin Akkuyu'da nükleer santral kurmak üzere Park Holding'in lisans başvurusunda bulunduğunu belirterek, "Bizim şuandaki mevzuatlarımıza, serbest piyasa koşulları içerisinde alım garantisi içermeyen bir piyasa var. Başvuru bu kapsamda değerlendirilecek. Yani, serbest piyasa kuralları çerçevesinde alım garantisi içermeyen bir başvurudur" dedi.

Türkiye'de enerji piyasasına güveninin giderek arttığını vurgulayan Günay, yatırımcıların herhangi bir garanti istemeden nükleer santral yapacak kadar güven duyduğuna dikkat çekti. "Bu bizi memnun etmektedir" diyen Günay, usul ve esaslar hakkında düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Düzenleme yapıldıktan sonra lisans sürecinin başlayacağının altını çizen Günay, "Meclis'te kanun görüşülüyor. Bu konuyla ne kadar ilgili ona bakacağız. Kısa sürede bu başvurunun sonuçlanması lazım" diye konuştu. Nükleerin iki yönünün olduğunu kaydeden Günay, birinin elektrik enerjisi üretimi, diğerinin ise nükleer kısım olduğunu söyledi. Nükleer enerji kısmıyla Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun yetkisi olduğunu ifade etti. elektrik üretme noktasında ise EPDK'nın görev ve yetkisi olduğunu belirten Günay, nükleer kısım ile TAEK'de görüşme yapacaklarını, usul ve esasları yürürlüğe koymadan önce ona göre karar verecekleri sözlerine ekledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title