Haberler

Gümüşhane'ye Paletli Ambulans

Sağlık Bakanlığı Tarafından Gümüşhane Sağlık Müdürlüğüne Gönderilen Kar Üstü Paletli Ambulansı (Snowtrack Ambulans) Düzenlenen Törenle Teslim Edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Gümüşhane Sağlık Müdürlüğüne gönderilen kar üstü paletli ambulansı (Snowtrack Ambulans) düzenlenen törenle teslim edildi.

112 Acil Servis Hizmetleri İstasyonu'nda bugün yapılan törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, İl Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal ve 112 Acil Servis Hizmetleri İstasyonu çalışanlarının katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Salihoğlu Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce Gümüşhane’ye paletli ambulans tahsis edildiğini fakat Gümüşhane arazisinin engebeli olduğu için her yerde kullanma imkanının olmadığını söyledi. Salihoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Daha gelişmiş ve günümüz imkanlarına uygun teknik cihazlarla donatılmış bu araç Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edildi. İhtiyaç duyulduğu zaman ilimizin her tarafına ulaşacaktır. Yeni aracımız her türlü teknik donanıma ve paletlere sahiptir. Bu ambulansımızın bir özelliği de kendi içerisindeki oksijenini üretebiliyor olmasıdır. İnşallah bu araca fazla ihtiyacımız olmaz. Geçen günlerde bir hastamızın olduğu köye arazi engebeli olduğu için normal paletli ambulansla ulaşamamıştık, inşallah bu aracımızla bu gibi sorunlarla daha karşılaşmayacağız.” dedi.

Törenin ardından Vali Salihoğlu’nun yeni kar üstü paletli ambulansı çalıştırarak kontrol etmesinin ardından yaklaşık 350 bin YTL değerindeki araç, 112 Acil Servis Hizmetleri İstasyonu yetkililerine teslim edildi.

(RE-İRT-Y)

04.02.2008 16:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title