Haberler

Gümüşhane İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Yücel Yavuz başkanlığında toplandı.

Gümüşhane İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Yücel Yavuz başkanlığında toplandı.

Valilik salonunda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Meral Uçar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Kocaman, İl Sağlık Müdürü Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Çevre ve Şehircilik Müdürü Cemil Bayram, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özgür Çelebi, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Derya Bekar, Eczacılar Odası Temsilcisi Vedat Soner Başer katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, il genelinde halkın sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun yaşam standardına kavuşturulması ve bu standardın muhafaza edilmesi için alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğünü belirterek, "Alınan kararların ilçelere intikali de il müdürlükleri bazında sağlanacak ve takibi yapılacak. Sağlıklı bir hayat, insanların vazgeçemeyecekleri temel bir haktır. Vatandaşımızın sağlığının korunması için daha kaliteli yaşam ortamı oluşturmaya yönelik çalışmalarımız sürecek" dedi.

Toplantıda, ramazanda oluşabilecek gıda kaynaklı sağlık sorunlarını azaltmak amacıyla mevzuatlar çerçevesinde özellikle açıktan gıda satışı yapan yerler, fırın ve kasapların denetlenmesi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Müftülüğünce toplumu bilinçlendirme çalışmalarına devam edilmesi, içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonun periyodik olarak yapılması konuları görüşüldü. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Kocaman Ercan Çimen Meral Uçar Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title