Haberler

Gümüşhane'de Yılın Son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane'de 2013 yılının son İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Meral Uçar, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kamu kurum müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, 2013 yılında Gümüşhane'de kamu kuruluşlarının 1 milyar 900 milyon 262 bin lira proje tutarlı işi bulunduğunu belirterek, kuruluşlar bazında en fazla yatırım harcamasının Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştiğini söyledi.

KÖYDES, SODES, EDES ve DOKA projeleri ile bölünmüş yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Mayda'nın ardından yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri kurumları ile ilgili sunum eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi.

SADAK BARAJINDA SU TUTULDU

DSİ 22. Bölge Müdürü Erdoğan Yaşaroğlu, Kelkit ilçesinin asırlık hayali olan Sadak Barajında bu hafta içerisinde su tutulmaya başlanacağını belirterek, il genelinde yapımı devam eden, proje ve ihale çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yaşaroğlu, Harşit çayının ıslah çalışmalarını sürdüren müteahhitle ilgili kendilerine iletilen 'yavaş çalışıyor' iddialarının ise incelendiğini söyledi.

PİRAHMET KAVŞAĞI 2014'TE YAPILACAK

Karayolları 10.Bölge Müdür Yardımcısı Turgay Çolak da konuşmasında devam eden bölünmüş yol çalışmaları ve karayolları çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kurban bayramı arefesinde Pirahmet kavşağında gerçekleşen trafik kazasına dikkati çeken Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın konuyla ilgili sorusunu cevaplandıran Çolak, Gümüşhane-Kelkit-Erzincan karayolu üzerinde bulunan ve Gümüşhane'nin en önemli kara noktalarından birisi olan Pirahmet kavşağında proje çalışmalarının devem ettiğini, 2014 yılında köprülü kavşak yapımı ile buradaki sorunun aşılacağını söyledi.

Tartışmalara sebep olan Gümüşhane Çevre Yoluna 5 kavşak koyduklarını kaydeden Çolak, zor bir topoğrafyaya sahip şehirde güzel bir çevre yolu projesi çıktığını, 11 kilometrelik çevre yolunun yaklaşık 8 kilometresinin tünel olduğuna vurgu yaptı.

YENİ ZİGANA TÜNELİ ŞUBAT AYINDA İHALE EDİLECEK

Yeni Zigana tüneliyle ilgili soruyu da cevaplandıran Çolak, tünelle ilgili planın onaylandığını, 2013'ün sonuna kadar proje ve sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından muhtemelen 2014 yılı Şubat ayı içerisinde tünelin yapım ihalesinin gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir ise Kelkit ilçesi ile Erzincan ili arasındaki Ahmediye geçişine yapılması planlanan 6 kilometrelik yüzde 3 eğimli tünelin proje ihalesinin 2.aşamasına geçildiğini belirterek, ilçeye bağlı Deredolu ve Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu kavşaklarına üst geçit çalışmalarının bu yıl içerisinde, Kelkit grubu köprülerinin ise 2014 yılı içerisinde bitirileceğini söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Canlı Turgay Çolak Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title