Haberler

Gto Mart Ayı Meclis Toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) mart ayı meclis toplantısı yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) mart ayı meclis toplantısı yapıldı.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, mart ayı meclis toplantısı, Vali Ali Yerlikaya'nın katılımıyla Meclis Başkanı Ali Yener'in başkanlığında gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yerlikaya, sivil toplum kuruluşlarının eğitimde başarıya yönelik farkındalık oluşturulmasına öncülük etmesi gerektiğini belirtti.

Sanayicilerden, birbirinin işini taklit etmek yerine farklı sektörler ve işlerle yeni yatırımlar yapmalarını, yurt dışına açılmaları isteyen Yerlikaya, şehrin başarılarıyla da iftihar ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sanayi ve ticarette, ihracatta ve gastronomideki başarılarımızla iftihar ediyoruz. Yerinde durmak bize yakışmıyor. Daha fazla istihdam gerçekleştirirken daha fazla gelir elde edecek işlere yönelmek zorundayız. Devlet olarak bizler her zaman yanındayız, Allah işinizi rast getirsin."

GTO Başkanı Eyüp Bartık da Gaziantep'in ülke ve dünya ekonomisi içerisindeki başarısına destek verenlerin çatı kuruluşu olmanın kendilerine ağır sorumluluk yüklediğini vurguladı.

Gaziantep'in ülke ekonomisinde ilk dört ilden biri olması için çalıştıklarını aktaran Bartık, "Bu kapsamda Gaziantep Ticaret Odası Stratejik Plan Çalışmas hazırladık. Bu çalışma ortaya koyduğumuz vizyona nasıl ulaşacağımızı anlatan bir yol haritasıdır. Bu vizyonu hangi veriler ışığında belirledik? Vizyonumuzu gerçekleştirebilmek için kapasitemiz nedir? Nasıl ilerlemeliyiz? Hedeflerimiz neler? Riskler neler? Hepsi ve daha fazlasının cevabını aradığımız kapsamlı bir çalışma sonucunda odamızın üç yıllık stratejik planını hazırlamış olduk" ifadelerini kullandı.

Odaya kayıtlı Suriyeli üye sayısının 600'ü aştığını kaydeden Bartık, bu üyelerle doğru iletişim kurmak, ülke mevzuatını doğru anlatmak ve bu üyeleri ekonomiye katkı sağlayacak şekilde yönlendirebilmek için "Suriye Masası" kurduklarını ve önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

Bu arada odaya 20 yıldan fazla üyelikleri bulunan firmalara ödül verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Ali Yener Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title