Haberler

Gölbaşılı Kadınlara "Geri Dönüşüm" Semineri

Güncelleme:

POLİEETDER Derneği ve Kalkınma Bakanlığı'nın düzenlediği "Gölbaşı'nda Ekoturizm ve Geri Dönüşüm Uygulama Projesi" kapsamında Gölbaşılı kadınlara geri dönüşüm semineri verildi.

Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezindeki seminerde POLİETDER Derneği atölye sanatçısı Nilgün Altan, Gölbaşılı kadınlara çevrelerindeki atık malzemeleri ve çöpleri nasıl değerlendirebileceklerini ve doğaya geri nasıl kullanılabilir hale getirilebileceklerini anlattı.

Dernek Başkanı Mükerrem Levent, Proje kapsamında Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezindeki seminerde POLİETDER Derneği atölye sanatçısı Nilgün Altan, Gölbaşılı kadınlara çevrelerindeki atık malzemeleri ve çöpleri nasıl değerlendirebileceklerini ve doğaya geri nasıl kullanılabilir hale getirilebileceklerini anlattı. Gölbaşılı kadınlar, semineri oldukça dikkatli dinlerken sorularla da çeşitli bilgiler aldılar.

Polietilen Tereftalat (PET) Dönüştürücüleri Derneği (POLIETDER) ve Geri Dönüşümcüler Federasyonu Başkanı Mükerrem Levent, projenin en önemli amacının Gölbaşı'nın doğal güzelliklerinin korunması için çevreci marka oluşumunu sağlamak olduğunu söyledi.

Başkan Mükerrem Levent, daha sonra şunları söyledi:

"Özellikle Mogan Gölü çevresindeki mesire alanlarında ve Gölbaşı'ndaki tesislerde katı atıkların ve ambalaj atıklarının değerlendirilmesi çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda geri dönüşüm yaklaşımı yer altı konteynırları ile geri dönüşüm kumbarası sayılarını arttırarak hem Gölbaşı sakinlerinin hem de gelen ziyaretçilerin farkındalığının artması sağlanması projenin etkisinin artmasında önemli rol oynayacaktır. Pilot bölge olarak Gölbaşı'nda 5 çöp konteynırı yeraltına alındı. Bu projeyi Gölbaşı Belediyesi ile birlikte 2013 yılında tüm ilçede uygulamayı düşünüyoruz."

GÖLBAŞI BELEDİYESİNE ÖDÜL

Bu arada Başkan Mükerrem Levent, Gölbaşı Belediyesi'ne projeye katkılarından dolayı Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük'e ve Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Münip Ayhan'a plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gölbaşı Belediyesi Mükerrem Levent Zübeyde Hanım Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title