Haberler

Giresun'da, 'Haydi Kızlar Okula'nın Yüzde 100'lük Başarısı

Unıcef ile Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliğiyle 2003 Yılında Başlatılan 'Haydi Kızlar Okula' Kampanyasında, Giresun'da Yüzde 100 Başarı Sağlandı.

UNICEF ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2003 yılında başlatılan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasında, Giresun'da yüzde 100 başarı sağlandı.

06- 14 yaş arasındaki, okula gönderilmeyen çocukların, okula kazandırılmalarını hedefleyen kampanyada, Giresun'da ilk yıl 10, 2004'te 23, 2005'te 20 ve 2006 yılında ise 5 olmak üzere toplam 58 kız çocuk okullu oldu.

Giresun Milli Eğitim Müdürü Halit Azizioğlu, kampanya nedeniyle vatandaşların okula gitmeyen çocukları ilgili müdürlüklere bildiklerini belirtti. Müdürü Azizoğlu, ''2003 yılında başlayan bu kampanyada il olarak yüzde 100 başarı sağladık. 2003 yılında 10, 2004 yılında 23, 2005 yılında 20 ve 2006 yılında da 5 olmak üzere toplam 58 kız çocuk okula kazandırıldı. İlgili müdür yardımcımız Ali Yılmaz ve ekibi köy köy dolaşarak sıkıntıları olan, zamanında kayıt yaptırmayan çocukları taradı. Tespit edilen kız çocukları da böylece okula kazandırılmış oldu. Ayrıca vatandaşlarımız da bu konuda oldukça duyarlı. Kampanya ilk başladığı günden buyana ismi ile dikkat çektiği için vatandaşlar okula gitmeyen kız çocuklarını bize ihbar ediyor. Biz de ilgili ekibin oralarda inceleme yaparak sorunu çözüp çocukları okula kazandırıyoruz'' dedi.

Azizoğlu, kampanyanın sürdüğünü ve tüm tarama çalışmalarına karşın, hala okula gitmeyen kız çocuğu varsa kendilerine konuyla ilgili bilgi verilmesini istediklerini söyledi..

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title