Haberler

Giresun'da Ahilik Haftası Kutlamaları

Güncelleme:

Giresun'da Ahilik Haftası Kutlamaları bugün saat 09.00'da Atatürk Meydanı'ndaki etkinliklerle başladı.

Giresun'da Ahilik Haftası Kutlamaları bugün saat 09.00'da Atatürk Meydanı'ndaki etkinliklerle başladı.

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Ticaret İl Müdür Vekili Ülkü Dizdaroğlu, "Ahilik sanatın ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimiz, yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şeklimiz, toplumsal kimliğimiz açısından daima sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürümüzdür. Ahilik, din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen bir anlayışın simgesidir" dedi.

Öte yandan Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Vali Yardımcısı Bekir Ergök başkanlığındaki Ahilik Haftası Kutlama Komisyonu Vali Hasan Karahan'ı makamında ziyaret etti. Komisyon üyeleri hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında Vali Karahan'a bilgi sundu.

Vali Karahan, Ahilik haftasını kutlayarak, "Ahilik bizim kültürümüzde önemli bir yeri olan hatırları olan ve devam eden, esnaflık yaşadığı sürece devamda da edecek bir kültür mirasımızdır.Kısaca ifade edilirse eline, diline, beline sahip çıkacaksın.Doğru bir insan olmanın ifadesi de budur.Özellikle Anadolu'nun Türkleşmesinde yurt haline gelmesinde ahiliğin çok büyük etkisi oldu. Bunun izlerini Giresun'da da görüyoruz. Ahilerin hatıraları hala yaşıyor. Ahiliğin ahlaki boyutu en önemli boyutu. Bu konudaki zafiyetimiz her konuda yansıyor. Eğer esnaflar kendini toparlar, ahiliğin temel prensiplerine sadık kalırsa o zaman bu toprakların sürekli bizim olması ve yeni övüncümüz olan eserlerin yapılması mümkün olacaktır" diye konuştu.

Ziyarette yılın ahisi Ahmet Koç'a plaketi Vali Hasan Karahan tarafından verilirken, yine yılın ahisi Nadir Kasap'a plaketi Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Mustafa Önal'a da Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Halilbeyoğlu tarafından verildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahilik Haftası Bekir Ergök Ali Kara Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title