Haberler

Gökyüzü Rehabilitasyon Merkezi İtalya'dan Sonra Almanya'da

Güncelleme:

Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi, Ulusal Ajans tarafından hibe desteği almaya kazanan kurumlar arasında yer almıştır.

2003 yılından bu yana Gebze'de faaliyetlerini sürdüren Gökyüzü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı'na sunmuş olduğu Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi, Ulusal Ajans tarafından hibe desteği almaya kazanan kurumlar arasında yer almıştır.

İşitme ve zihin engelli bireylerin iş piyasasına girmesi konulu proje kapsamında kurum öğrenci ve öğretmenleri 23/02/2014 – 08/03/2014 tarihleri arasında Almanya'nın Berlin şehrinde faaliyetini sürdüren engelliler okullarını, engelliler istihdam alanlarını, ağır engellilerin üretim faaliyetlerini sürdürdüğü atölyeleri, sivil toplum örgütlerini ziyaret etmişlerdir.

23 Şubat 2014 tarihinde, kurum eğitimci ve öğrencileri Sabiha Gökçen Hava Limanı'ndan engelli aileleri ve okul çalışanları tarafından yolcu edildi. Berlin'de otele yerleşen katılımcılar, ilerleyen günlerde engellilere iş imkanı sunan eğitim merkezlerini ziyaret ettiler. Burada çalışan engelli bireylerin çalışma şekli ve yöntemleri incelendi. Öğrenciler de onlarla çalışma imkanı buldu. İş eğitim merkezlerinin eğitimcileri ve yöneticileri tarafından, Almanya'daki engelli çalışma yöntem ve teknikleri ile ilgili seminerler verildi. Yapılan ortak çalışmadan her iki ülkenin eğitimci ve öğrencileri çok memnun ayrıldı.

Kalan zamanlarda öğrenci ve eğitimcilerimiz tarafından Berlin'in tarihi ve turistlik yerler gezildi. Tarihi doku ve mimarı öğrencilerimizi çok etkiledi. Bol bol gezerek ve fotoğraf çekerek bu anlar ölümsüzleştirildi.

Berlin dışında öğrenci ve eğitimcilerimiz Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ı ziyaret etti. Prag'da gün boyu, orta çağdan kalan tarihi mekanlar ziyaret edildi.

8 Mart Pazar günü ülkemize geri dönüş yapıldı. Hava alanında aileler çocuklarını sevinçle karşıladı. Aile ve çocuklar projeden çok memnun kaldığını dile getirdi. Mutlulukları yüzlerine yansıyordu.

Gökyüzü Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Muzaffer KARSAVRAN yaptığı açıklamada; ekibimizin yaptığı çalışmalar sonucunda geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda projemiz kabul gördü. Geçen yıl İtalya'nın Milano şehrine giden ekibimiz gibi, bu proje ile eğitimci ve öğrencilerimiz farklı kültürleri tanıma ve farklı ülkelerdeki eğitim sistemi ve engellerin çalışma ortamını görme fırsatını yakaladılar.

Katılımcılarımıza proje kapsamında mesleki beceriler kazandırıldı. Bu mesleki becerilerle sanayi ve endüstri merkezi olan bölgemizdeki işletmelerde ve fabrikalarda iş bulabilir hale gelmeleri hedeflendi. Bu sayede kazanacakları en önemli avantaj, engelliliğin onlara yaşattığı sorundan kurtaracak olmasıdır. Şöyle ki toplum içerisinde yer alan birer birey konumuna dönüşecek ve ekonomik bağımsızlığı olan ve hiç kimseye yük olmayan birey konumuna geleceklerdir. Kendilerine daha güvenir hale gelerek yaşamlarının geri kalan bölümlerinde topluma katkı sağlayabilen, çalışan ve özgüveni gelişmiş bireyler olarak yaşayacaklardır.

Gökyüzü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, önümüzdeki yıllar için Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı'na yeni projelerimizle başvurularına devam edecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Leonardo Da Vinci Almanya İtalya Berlin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title