Haberler

Genç Kadınlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Kuraya Hile Karıştı

İşaretli NUMARATÖR KULLANILDIĞI TESPİT EDİLEN KURA ÇEKİMİ TEKRAR YAPILDI Polonya'nın Katowiçe kentinde düzenlenen ve 38 Ülkenin katıldığı Genç Kadınlar Avrupa Güreş Şampiyonası öncesinde yapılan eşleşme kura çekiminde Polonya'lıların hile yaptıkları ortaya çıktı.

İşaretli NUMARATÖR KULLANILDIĞI TESPİT EDİLEN KURA ÇEKİMİ TEKRAR YAPILDI

Polonya'nın Katowiçe kentinde düzenlenen ve 38 Ülkenin katıldığı Genç Kadınlar Avrupa Güreş Şampiyonası öncesinde yapılan eşleşme kura çekiminde Polonya'lıların hile yaptıkları ortaya çıktı.

Bugün başlayan Genç Kadınlar eleme maçları öncesi, dün gece önce kilo tartıları yapıldı. Eşleşme kura çekimi başladığında Polonya'lı sporcuların ilk sıraya girmeleri dikkat çekti. Kura çekimi sırasında ilk olarak Polonyalı'ların öne geçerek kura torbası içerisindeki numaratörlerle çok uğraşmaları diğer ülkelerin dikkatinden kaçmadı. Her çekilen numaratörün daha kolay rakip gelsin diye 1. Sırada çıkmasının ardından olay fark edildi. İlk olarak Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan teknik heyetleri olaya itiraz ettiler. (FILA) yönetim kurulu üyesi (CELA) Avrupa Güreş Birliği başkanı, Tzenov Zenov'a durum iletildi. Zenov, (FILA) Baş hakemleri İbrahim Cicioğlu ve Davor Patenjek'e talimat verdi. Yaşanan olay araştırıldığında numaratörlerin işaretli olduğu tespit edildi ve kura çekimi iptal edildi. (CELA) yönetim kurulu üyesi ve (FILA) şampiyonalar ve protokol direktörü Önder Yahşi kura çekimini spor salonunun içerisinde yapılmasını istedi. Kura çekimi delegelerin bulunduğu salonda tekrar yapıldı ve maçlar başlayabildi. Öte yandan Genç Kadınlarda bugün sabah seansında mindere 4 sporcumuz çıktı.

51 kg da Nuray Karadağ, 59 kg da Derya Bayhan, 67 kg da ise Sinem Topcu ilk maçlarını kaybederek elenirken, 44 kg da Büşra Görmüş akşam seansında Bronz madalya için mindere çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Polonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title