Haberler

Genç Fotoğrafçı Hüseyin Ovayolu Fotoğrafları ile Eblehan'ı Anlatacak

Gaziantepli Genç Fotoğraf Sanatçısı Hüseyin Ovayolu, Gaziantep'in En Eski Mahallelerinden Eblehan'da Çektiği Fotoğrafları Cuma Günü Düzenleyeceği Slayt Gösterisiyle Sanatseverlerin Beğenisine Sunacak.

Gaziantepli genç fotoğraf sanatçısı Hüseyin Ovayolu, Gaziantep'in en eski mahallelerinden Eblehan'da çektiği fotoğrafları Cuma günü düzenleyeceği slayt gösterisiyle sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Yıllardır hayalini kurduğu belgesel fotoğrafçılığı için Suriye'den sonra ikinci mekan olarak Eblehan'ı seçen Hüseyin Ovayolu, büyük emek vererek hazırladığı çalışmasını 18 Nisan Cuma günü saat 19.00'da Hayal Kahvesi'nde sanatseverlerle paylaşacak. 'Eblehan' konulu slayt gösterisinin ardından 'Fotoğraflar ve fotoğrafın kuramı' konulu söyleşi düzenlenecek.

Bu çalışmayla sanata olduğu kadar tarihi mekanların korunmasına da katkıda bulunmayı amaçlayan Ovayolu, "Eskiden yaşayan halkın çoğunluğunu gayri müslimlerin oluşturduğu Eblehan'da şimdi ise fakir halk yaşıyor. Buram buram tarih kokan bu mahallede konaklar ve evler onarılmayı bekliyor. Buralarda dolaşmayı ve fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Geçen onca yıla rağmen hala gizemini koruyan Eblehan'da hüznü fotoğraf karelerimle yansıtmaya çalıştım" dedi.

(OÇ-OÇ-Y) 17.04.2008 15:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title