Haberler

Gediz'de Tarihi Eser Operasyonu

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, cep telefonu ile fotoğraflarını çektikleri tarihi eserleri satmaya çalıştığı ileri sürelen 2 kişi, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, alıcı kılığına giren Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, cep telefonundaki fotoğrafları göstererek tarihi eser satmaya çalışan T.Ç. (17) isimli şahsı telefonla birlikte yakaladı.

İfadesi alınan Çelebi'nin Çavdarhisar İlçesi'ne bağlı Efendi Köprüsü Köyündeki evinde arama yapıldı. Burada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, edinilen bilgiler doğrultusunda Akpınar Köyünde bulunan H.S.(24) isimli şahsın evine baskın düzenlendi. Yakalanan Solak'ın evinde Roma dönemine ait cam, bronz, bakır ve pişmiş topraktan yapılan çocuk bileziği, topuz başlı iğne, koku kabı, kandil ve sikkelerden oluşan 15 parça tarihi eser ele geçirildi.

Gözaltına alınan sahıslar Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Kütahya Müze Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan incelemede, Roma devrine ait İmparator Diocletianus ve Nike tasvirleri ile süslü eserlerin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında tescile tabi olan müzelik vasıfta kültür varlıkları oldukları belirlendi.

(MA-EFE) 12.03.2008 18:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title