Haberler

Gaziantep: Bakan Şener Gaziantep'te

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Üniversitelerde Görev Yapan Öğretim Üyelerinin, Hem Okulda Hem de Dışarıda İstediği İşi Serbestçe Yapabilmesi Gerektiğini Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin, hem okulda hem de dışarıda istediği işi serbestçe yapabilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Şener, yapımı tamamlanan Gaziantep Onkoloji Hastanesi'ni törenle hizmete açtı. Şener, açılış töreninde yaptığı konuşmada, her işin başının sağlık olduğunu, sağlığın, insan hayatında en önemli hizmetlerden biri olduğunu belirtti. Şener, Türkiye'deki üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin, dışarıda da serbestçe çalışabilmesinin gerekli olduğunu ifade ederek, ''Ben, her zaman bilimin, pratikle birlikte gelişeceğine inanmışımdır. Herhangi bir bilimsel faaliyet, sadece teoride kalıyorsa, sadece kitap ve makale sayfaları arasında üretilmeye çalışılıyorsa, o bilimin çağdaş düzeyin üzerine hiçbir zaman çıkamayacağına inanıyorum. Çünkü beynin, kendi fonksiyonlarıyla bilgi ürettiğini düşünmüyorum. Bilgi üretiminin, insanın beyin fonksiyonlarıyla hayatın pratiklerinin etkileşimi suretiyle ortaya çıktığına inanıyorum. Bilimsel gelişmelerin özünde, pratik gelişmeler vardır. Öğrencilik yıllarımda okuduğum bir kitapta, 'Evrende yuvarlak cisimler olmasaydı, insanlar geometride daireyi keşfedemezdi' diyordu. Sosyal bilimlerden müspet bilimlere kadar her alanda, hayatın pratiklerinin bilimsel gelişmeyi sağladığını düşünüyorum. Üniversitelerimizde, pratikliğe dönüşlerin ve yönelişlerin artırılması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin mutlaka gerekli olduğunu düşünüyorum. Üniversiteler ile sanayiinin iç içe olduğu yapıları kastediyorum. Üniversitelerimizde 80 binin üzerinde öğretim üyemiz var. Bunların doğrudan hayatın içinde çalışma imkanlarına kavuşturulması lazım. Üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerimiz hem okulda, hem de dışarıda istediği işi serbestçe yapabilmelidir. Hayatı ve üniversiteyi bir arada yaşayabilmelidir ve bu teşvik edilmelidir. Yenilik, hayatla bağlantılı bir hadisedir. Maliyetler düşmüyor, kalite artırılmıyorsa ne kadar orijinal olursa olsun o buluş bir anlam ifade etmez'' şeklinde konuştu.

Gaziantep Onkoloji Hastanesi'nin, Gaziantep Üniversitesi'ne devredilmesinin olumlu bir yaklaşım olduğunu ve hastane konusunda üniversitelerin başarılı olduğunu anlatan Şener, "Gaziantep'in sağlık merkezi haline getirilmesi sadece çevre iller için değil, komşu ülke Suriye için de önemli. Türkiye-Suriye arasındaki ekonomik işbirliği gelişiyor, 2007 yılında Serbest Ticaret Anlaşması da yürürlüğe giriyor. Gaziantep'teki sağlık hizmetlerinden tüm bölgenin yararlanması çok önemli bir gelişmedir'' dedi.

Açılış töreni sonrasında, Bakan Şener ve diğer yetkililer, hastane binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Şener, daha sonra da Elbeylililer Derneği Başkanı Dr. Şerif Çolak ve Gaziantep Oğuz Boyları Federasyonu Başkanı Şahin Ekerbiçer'i ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title