Haberler

Fuhuş Operasyonu

İstanbul'da yurt dışından getirilen kadınları fuhşa zorladığı iddiasıyaralarında İnterpol tarafından aranan suç şebekesi yöneticisi Özbekistan uyruklu S.

İstanbul'da yurt dışından getirilen kadınları fuhşa zorladığı iddiasıyaralarında İnterpol tarafından aranan suç şebekesi yöneticisi Özbekistan uyruklu S.K'nin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı

Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda 8 kişi göz altına alındı.

Alınan bilgiye göre, yurt dışından değişik faaliyetler adı altında getirilen kadınları uluslararası insan ticareti suç örgütüne dahil edip, aciz durumlara düşürüp, pasaportlarına el koyup, tehdit edip borçlandırmak suretiyle fuhşa zorlayan ve zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edilen kişilerin yakalanmasına yönelik 4 ay süren fiziki ve teknik takip yapıldı.

İstanbul genelinde 14 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda interpol tarafından aranan suç şebekesi yöneticisi Özbekistan uyruklu S.K isimli kadın ile A.O.G, D.T, Ö.Ç, M.S, T.T, H.T. ve Z.K isimli şahıslar yakalanarak, gözaltına alındı.

Özbekistan ve Türkmenistan uyruklu olmak üzere farklı ülke vatandaşı olan 16 mağdur kadın kurtarıldı. Konu ile ilgili yakalanan şahıslar adli makamlara sevk edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title