Haberler

    Ford, 2020 Model Mustang Shelby Gt500'ün Maksimum Hızını Düşürdü

    Ford, 2020 model Mustang Shelby GT500'ün maksimum hız sınırını saatte 290 km olarak belirledi. Şirket, bu hızın süper arabalar için düz yol hızı ile viraj performansının ortası olan 'en doğru hız' olduğunu düşünüyor.

    En bilinen spor performans arabalarından olan Ford Mustang'in yeni modeli 2020 Ford Mustang Shelby GT500'ün üzeri, sahip olduğu aerodinamik ekipmandan daha fazlasını taşıyamayacak kadar kalabalık. Dev üretici, yeni aracında bu yüzden birtakım fedakârlıklar yapmaya karar verdi.

    Ford, yeni aracını saatte 290 km ile önceki modellerinden saatte 32 km daha yavaş hale getirdi. Ayrıca bu değişiklik, yeni aracı saatte 327 km maksimum hıza sahip olan Dodge Challenger'dan da yavaş hale getiriyor. Fakat Ford'un buradaki iddiası hız değil. Ford, bu araçla şimdiye kadarki en aerodinamik Mustang'i üretmeyi hedefliyor.

    Her ne kadar yeni Mustang Shelby GT500, saatte 320 km (200 mph) sınırına ulaşamayacak olsa da şirket, aracın en bilinen Mustang olacağını söylüyor. Ford aracın resmi özelliklerini hala paylaşmamış olsa da gücünü 700 beygir gücündeki 5,2 litrelik bir V8 motorundan alacağı tahmin ediliyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Ford Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title