Haberler

Fınancıal Dımensıons'dan Türkiye'de Yatırım Kararı

Londra'da Finans, Gayrimenkul Ve Proje Geliştirme Konularında Önde Gelen Şirketlerden Financial Dimensions (fd), Yaklaşık Bir Yıldır Sürdürdüğü Fizibilite Çalışmaları Sonucunda Türkiye'de Yatırım Yapmaya Karar Verdi.

Londra`da finans, gayrimenkul ve proje geliştirme konularında önde gelen şirketlerden Financial Dimensions (FD), yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü fizibilite çalışmaları sonucunda Türkiye`de yatırım yapmaya karar verdi.

FD, geliştirdiği konsepti uygulayabileceği araziyi Bodrum`un Yalıkavak Beldesi`nde bulurken, arazinin sahibi olan Günyap İnşaat ile işbirliğine gitti. Denizle bağlantılı 90 dönüm arazi üzerinde lüks villalar ve bir butik inşa etmeye hazırlanan şirketin Yalıkavak`taki projesine `Bay Peninsula` adı verildi. 160 metre yüksekliğinde tepenin yamacına denizle bağlantılı inşa edilecek projede, her villa denizi görecek şekilde tasarlanacak.

FD`nin heyecan verici bir başka projesi ise, `Bay Peninsula İstanbul Residence` olacak. Gözde bir bölgede yapılacak olan residence bu konudaki bir çok alışılagelmiş konseptin dışında farklı bir vizyon getirecek ve örnek olacak. FD`nin, `Dinginlik ve dinamizim` konsepti bu proje ile İstanbul`a taşınacak.

EN YÜKSEK RESIDENCE

FD, Londra`daki birikimini Bodrum`a da yönlendirecek. FD`nin Londra`da, Yalıkavak`taki `Bay Peninsula` projesiyle birlikte eşzamanlı olarak pazarlamaya başladığı diğer proje ise `Pan Peninsula` oldu. Londra`nın en yüksek residence binası olması planlanan ve Dubai, Hong Kong, Manhattan tarzını kente kazandıracak iki kuleden birisi 50, diğeri 40 katlı olacak. Londra`da bulunmayan, tavandan yere kadar pencere sisteminin uygulanacağı `Pan Peninsula` kulelerinin de 2 yıl sonunda tamamlanması planlandı.

FD, aynı zamanda geliştirdiği orijinal bir yatırım paketiyle Londra`nın en seçkin semtlerinden Knigthsbridge`deki Harrod`s binasının tam karşısında inşa edilecek `60 Brotmon Road`, `10 Lancellot Place` ve eşsiz olarak tanımlanan `1 Hydepark` projelerindeki toplam 160 dairenin satışında Synergic Investors programıyla işbirliğine gitti. Söz konusu projeler, henüz inşaat halinde olmasına rağmen ön satışlarda büyük ilgiyle karşılaşıldı.

FD, Yalıkavak`taki `Bay Peninsula` projesinin ön satışlarında da aynı yoğunluğu Türk yatırımcılarla yaşıyor. Tam anlamıyla bir Londra- Bodrum köprüsü görünümünde olan projelerin yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanması planlandı. FD, `Bay Peninsula`daki daire ve villaların satışında, her türlü değerleme, değerlendirme, yatırımcıya raporlama, finans yönetimi ve tapu işlemleri gibi hizmetleri de üstlenecek. `Bay Peninsula` projesinin toplam yatırım maliyeti 40 milyon doları bulacak.

ŞİMDİDEN BÜYÜK İLGİ

Tamamlandığında Yalıkavak yöresinin en şık tatil kompleksi olacak `Bay Peninsula` projesinde, 3 farklı tasarımda toplam 200 villa, daire ve lüks bir butik otel yer alacak. Projenin Ocean Bay ve Bay Gardens olarak adlandırılan bölümde 82 ve 140 metrekarelik daireler inşa edilecek. Bay Heights bölümünde ise, kişiye özel 220 metrekarelik özel villalar olacak.

`Bay Peninsula`, içinde barındıracağı hizmetler konusunda da iddialı. Çünkü komplekste villa sakinlerinin her türlü ihtiyacının karşılanacağı bir hizmet organizasyonu kuruluyor. Site içinde ring servisi yapan araçlardan, kapıcı ve temizlik hizmetlerine kadar her türlü ihtiyacın düşünüldüğü komplekste özel bir `Business Center` de yer alacak. Villa sakinlerine, otel müşterilerine özel bir spa merkezi hizmet verecek.

Residence sakinlerinin yararlanacağı özel bir plaj, deniz seviyesinde inşa edilecek `Infinity pool` ve bölümlere ait havuzların da yer alacağı `Bay Peninsula`da güzellik, alışveriş, sağlık merkezleri ve çeşitli spor alanları da inşa edilecek. Komplekste, residence sakinlerinin yararlanacağı panoramik manzaraya sahip özel restoranlar ve `Peninsula Hill Top`, `Peninsula Paradise` ve `Peninsula Beach Bar` isimli barlar yer alacak.

`Dinginlik ve dinamizim` konsepti üzerine inşa edilecek ve 24 aya kadar fazsiz, 24-48 ay arası özel finans koşulları ile satışa sunulacak `Bay Peninsula`nın yurt içinde, hem de yurt dışında büyük ilgi gördüğü belirtildi. Bu konuda daha fazla bilgi almak isteyenlerin Financial Dimensions`un `00(44) 207 495 6000` numaralı telefon veya `info@fdlondon.com` adresine e-mail ile başvurabilecekleri belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title